Η Amadeus αναγνωρίζεται ως κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα των επενδύσεων για την Ερευνα και την Ανάπτυξη.


Amadeus HellasΗ Amadeus έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των επενδύσεων για την Έρευνα και την Ανάπτυξη στην Ευρώπη. Η ετήσια έκθεση 2010 EU Industrial R&D Investment Scoreboard, η οποία δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξετάζει τις 1.000 μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα των επενδύσεων για την Έρευνα και την Ανάπτυξη το 2009 και τις κατατάσσει βάσει του συνολικού ύψους επένδυσης.


Η επένδυση 250 εκ. Ευρώ από την Amadeus για το 2009, με ποσοστό αύξησης 10% σε σχέση με τα ποσά που επενδύθηκαν το 2008, για θέματα έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στον τομέα των ταξιδιών, ξεχώρισε για τα ακόλουθα αποτελέσματα:
– Πρώτη θέση στην Ευρώπη για τις συνολικές επενδύσεις Έρευνας και Ανάπτυξης στην κατηγορία των υπηρεσιών Η/Υ
– Νούμερο 1 εταιρεία στην Ευρώπη για τις συνολικές επενδύσεις Έρευνας και Ανάπτυξης στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού
– Τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ισπανία για όλους τους επιχειρηματικούς τομείς


Η καινοτομία είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την πρόοδο και την ανάπτυξη της Amadeus, η οποία επέτρεψε στην εταιρεία να επιτύχει μια σημαντικά ανταγωνιστική θέση μέσα στην αγορά. Οι συνολικές επενδύσεις από το 2004 ανέρχονται σε περισσότερο από 1,2 δις Ευρώ, αντικατοπτρίζοντας μια σταθερή επενδυτική δραστηριότητα ετησίως, που αντιστοιχεί σε περίπου 10% των ενοποιημένων εσόδων.


Η Amadeus διαθέτει δεκαέξι κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, σε Νίκαια, Λονδίνο, Σίδνεϋ, Αμβέρσα, Άαχεν, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Βοστόνη, Μαϊάμι, Τορόντο, Στρασβούργο, Τουσόν, Μπάνγκαλορ, Μπογκοτά, Βαρσοβία και Μπανγκόκ, τα οποία απασχολούν περίπου 4.000 άτομα που εργάζονται στους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης.


Όσον αφορά στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, οι προσπάθειες της Amadeus στους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια έχουν επικεντρωθεί ιδιαίτερα στα παρακάτω:
– Στη συνεχή ανάπτυξη της πλατφόρμας Amadeus Altéa Customer Management Solution (CMS), μιας community-based τεχνολογικής πλατφόρμας για αεροπορικές εταιρείες που αποτελείται από τρεις λύσεις που καλύπτουν τις διαδικασίες κρατήσεων, τη διαχείριση του inventory και τον έλεγχο αναχωρήσεων. Το portfolio της πλατφόρμας αποτέλεσε μια τεχνολογική και λειτουργική επανάσταση για την αεροπορική βιομηχανία.
– Στην ανάπτυξη της λύσης Amadeus Hotel Platform, εξειδικευμένης λύσης για αλυσίδες ξενοδοχείων, η οποία συνδυάζει συστήματα κεντρικών κρατήσεων, διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και διανομής σε μια πλήρως ενοποιημένη πλατφόρμα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, σχεδιάστηκε να υποστηρίζει τα ξενοδοχεία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ανάπτυξης, δίνοντας τους την δυνατότητα να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ταξιδιωτών.
– Στην ανάπτυξη εξελιγμένων μηχανών αναζήτησης με νέες παραμέτρους, όπως το budget, οι προτιμήσεις σε προορισμούς, κτλ. Η λύση Amadeus Affinity Shopper, μια λύση που βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα της Amadeus Extreme Search, είναι ένα ευρέως αναγνωρισμένο παράδειγμα πρόσφατης ανάπτυξης σ’αυτόν τον τομέα.
– Στην ανάπτυξη προϊόντων που σχετίζονται με την διαχείριση ταξιδιωτικών γραφείων, σχεδιασμένων για να διευκολύνουν τις διαδικασίες εργασιών και να αυξάνουν την παραγωγικότητα.


Σχετικά με τους πόρους που αφιερώνει η εταιρεία για την βελτίωση των ίδιων των λειτουργιών της, μια πτυχή που ξεχωρίζει είναι η προοδευτική μετάβαση της πλατφόρμας της εταιρείας σε τεχνολογίες επόμενης γενιάς, όπως το Linux και το Unix. Στο τέλος του 2009, το 85% του software της Amadeus υποστηριζόταν από ανοιχτά συστήματα επόμενης γενιάς, τα οποία προσφέρουν βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και μειωμένη εξάρτηση σε έναν μόνο πάροχο, ενώ παρείχαν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά στην αρχιτεκτονική και την επέκταση της πλατφόρμας συγκριτικά με τα παραδοσιακά συστήματα. Αυτό καθιστά την Amadeus τον πρώτο και μοναδικό πάροχο συστημάτων διαχείρισης διανομής και επιβατών που υιοθέτησε ανοιχτά συστήματα.