Η Nokia Siemens Networks στο ΙCT Forum 2008 δίνει έμφαση σε θέματα ασφαλείας και προσφέρει την τεχνογνωσία της σε εταιρείες και φορείς της δημόσιας διοίκησης

Κατά την 10η οργάνωση του ICT Forum το οποίο ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα, 1η Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental, η Nokia Siemens Networks εστιάζει στην «Ασφάλεια Δικτύων», θέμα το οποίο αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες του Συνεδρίου.

Ο Benhard Petri, Manager Network Security στη Nokia Siemens Networks, Services CSI Security, θα αναλύσει τη σημασία της ασφάλειας των δικτύων στο μέλλον, στα πλαίσια της ενότητας “Ψηφιακή Επικοινωνία – Συστήματα προστασίας και ασφάλειας των υποδομών και των υπηρεσιών”,  την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008.

Οι σημερινοί τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν πολλές διαφορετικές ευκαιρίες και προκλήσεις, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφάλειας. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες βοηθούν κάθε επιχείρηση να οργανώσει τις ιδιαίτερες εμπορικές, επιχειρηματικές και τεχνολογικές της ικανότητες, ενώ την καθοδηγούν μέσω ενός ριζικού μετασχηματισμού

Η Nokia Siemens Networks, με  την εκτεταμένη εμπειρία που έχει αποκτήσει στον τομέα αυτό, μέσω πολύπλοκων έργων ασφάλειας δικτύου που υλοποιεί σε παρόχους και οργανισμούς, καθώς επίσης και μέσω της συμμετοχής της σε έρευνες και σε “Security Standartization Boards”,  συνεργάζεται με μεγάλες επιχειρήσεις, αναλύοντας συνολικά τους κινδύνους ασφαλείας, ενώ παραδίδει “tailor-made” λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην ασφάλεια των δικτύων επικοινωνιών.

H Nokia Siemens Networks, προσφέρει επίσης εργαλεία αξιολόγησης του επιπέδου ασφάλειας ενός δικτύου, συμπεριλαμβανομένου ενός μοναδικού συστήματος value representation και μετρήσεων βασισμένων σε διεθνή πρότυπα ασφάλειας, τα οποία βοηθούν τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να υπολογίζουν την αποδοτικότητα του εγκατεστημένου συστήματος, καθώς και την απόδοση της δαπάνης που πραγματοποίησαν.

Με μια βελτιωμένη ασφάλεια δικτύων, οι τελικοί χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε μια πιο ποιοτική συνεχή υπηρεσία με μειωμένο τον κίνδυνο κακόβουλων επιθέσεων (hacker attacks).

Η Nokia Siemens Networks είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην αγορά αυτή ενώ έχει παραδώσει περισσότερα από 500 έργα ολοκλήρωσης πολύπλοκων συστημάτων, έχει ηγηθεί 160 έργων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και έχει υπογράψει περισσότερες από 100 συμβάσεις για συστήματα ασφάλειας δικτύων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχετικά με την Nokia Siemens Networks

H εταιρεία Nokia Siemens Networks ειναι παγκόσμιος ηγέτης στις υποδομές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Η προϊοντική γκάμα της Nokia Siemens Networks είναι πλήρης και παρουσιάζει καλή ισορροπία ανάμεσα στις λύσεις κινητών και σταθερών δικτυακών υποδομών.  Παράλληλα, η αυξανόμενη ζήτηση για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο εξασφαλίζεται με 20.000 επαγγελματίες.  Η  Nokia Siemens Networks  είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και δραστηριοποιείται σε 150 χώρες. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην πόλη Espoo της Φινλανδίας.(www.nokiasiemensnetworks.com)