Με βάση το ICAP Rating Score, η OTEGlobe εντάχθηκε στην κοινότητα “Strongest Companies In Greece”.


oteglobeΗ διάκριση αυτή κατατάσσει την OTEGLOBE στην ομάδα εταιρειών με πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο. Οι “Strongest Companies in Greece” είναι οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στις ισχυρότερες ζώνες πιστοληπτικής διαβάθμισης (rating scores) της ICAP Group. Η ICAP Group αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Αποδεκτή Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων. Δυνατότητα ένταξης στην κοινότητα “Strongest Companies in Greece” έχει μόνο μία στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα.


Η OTEGlobe αποτελώντας το όχημα του Ομίλου ΟΤΕ για την παροχή ολοκληρωμένων διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ο ισχυρότερος διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη Ν.Α Ευρώπη.


Ξεκίνησε την εμπορική δραστηριότητά της τον Οκτώβριο του 2000 και παρέχει μια ευρεία γκάμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών διεθνούς τηλεφωνίας, Internet και χωρητικοτήτων βασισμένη σε ιδιόκτητα δίκτυα οπτικών ινών που συνδέουν την Ελλάδα με την Ευρώπη μέσω Ιταλίας και Βαλκανίων. Παράλληλα, η OTEGlobe διαχειρίζεται και επεκτείνει γεωγραφικά το διεθνές τηλεφωνικό δίκτυο με ‘All IP’ δυνατότητες διασύνδεσης, ενώ συμμετέχει σε σημαντικές διεθνείς υποβρύχιες καλωδιακές υποδομές.


Βασισμένη τόσο στη γεωγραφική της θέση, όσο και το εκτεταμένο δίκτυό της σε συνδυασμό με την ισχυρή εταιρική παρουσία του Ομίλου στην ΝΑ Ευρώπη, η OTEGlobe στοχεύει να αναδειχθεί ως ο νέος τηλεπικοινωνιακός κόμβος της Μεσογείου, που συνδέει αξιόπιστα τη Μ. Ανατολή και Β. Αφρική με την Ευρώπη.