Η Sony παρουσιάζει το Filmy, μια εφαρμογή για το PlayStation3, με την οποία μπορείτε να οργανώσετε και να προβάλετε AVCHD βίντεο.


sony filmyΗ εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση και σε μια επί πληρωμή έκδοση, μέσω του διαδικτυακού καταστήματος PlayStation®Store2, από τα μέσα Φεβρουαρίου 2011.


Όταν το PS3 είναι συνδεδεμένο με μία τηλεόραση, το «Filmy» επιτρέπει στο χρήστη να οργανώσει και να απολαύσει βίντεο AVCHD τα οποία έχουν γυριστεί με οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα «Handycam», «Cyber-shot», ή «α». Συνδέοντας μια κάμερα Sony με δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε φορμά AVCHD στο PS3 με ένα καλώδιο USB, ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει τα υψηλής ευκρίνειας βίντεο με τον υψηλής ταχύτητας επεξεργαστή του PS3, αλλά και να τα οργανώσει με όποιο τρόπο επιθυμεί.


Τα ακόλουθα μοντέλα συσκευών Sony είναι συμβατά με την αναπαραγωγή φορμά AVCHD με το «Filmy».
Ψηφιακές βιντεοκάμερες «Handycam»: Μοντέλα AVCHD που κυκλοφόρησαν το 2008 ή αργότερα (εκτός από τα μοντέλα εγγραφής σε δίσκους DVD). Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές «Cyber-shot»: Μοντέλα AVCHD που κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 2010 ή αργότερα. Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς, της σειράς α: α55, α33, NEX-5, NEX-3


Κύρια χαρακτηριστικά
1. Υψηλό επίπεδο χρηστικότητας για ομαλή προβολή βίντεο AVCHD
Χάρη στις υψηλές δυνατότητες του επεξεργαστή Cell Broadband Engine™ του PS3® σε συνδυασμό με την ομαλή λειτουργία και το εξαιρετικό περιβάλλον χρήστη (interface) του ασύρματου χειριστηρίου του PS3® (DUALSHOCK®3 και SIXAXIS™), επιτυγχάνεται υψηλή απόδοση στη διερεύνηση περιεχομένου και υψηλές ταχύτητες επεξεργασίας. Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στο χρήστη να οργανώσει και να δει βίντεο σε φορμά AVCHD τα οποία έχουν εγγραφεί με συσκευές «Handycam», «Cyber-shot», ή «α».


2. Οργάνωση βίντεο AVCHD για οποιαδήποτε χρήση
Η εφαρμογή «Filmy» μας δίνει πολλαπλές δυνατότητες για να οργανώσουμε τα AVCHD βίντεο στην οθόνη, ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Για παράδειγμα, με την επιλογή «Date List» εμφανίζονται εικονίδια (thumbnails) των βίντεο βάσει της ημερομηνίας εγγραφής τους, με την επιλογή «Time List» βάσει της διάρκειάς τους, ενώ αν επιλέξετε το «Event List» τα εικονίδια ομαδοποιούνται ανάλογα με την περίπτωση στην οποία εγγράφηκαν. Επιπλέον, η επιλογή «Earth View» προβάλλει τα εικονίδια πάνω σε μια υδρόγειο, βάσει της πληροφορίας θέσης που έχει καταγραφεί με τη λειτουργία GPS της συσκευής εγγραφής.


3. Εύκολη αναπαραγωγή βίντεο AVCHD με τη λειτουργία «Digest Play»
Χρησιμοποιώντας τα μεταδεδομένα (metadata), τα οποία έχουν καταγραφεί μαζί με τα βίντεο, όπως πληροφορίες για τις λειτουργίες «Face Detection», «Smile Shutter» και άλλες που αφορούν τις ρυθμίσεις της μηχανής, η επιλογή «Digest Play» επιτρέπει στο χρήστη να απολαύσει τις καλύτερες στιγμές από τα βίντεο, χωρίς διαδικασίες editing. Η επιλογή «Scene Search» σας επιτρέπει να βρείτε τις αγαπημένες σας σκηνές εύκολα και γρήγορα. Επιπλέον, οι αγαπημένες σας σκηνές μπορούν να καταχωρηθούν όλες μαζί αν χαρακτηρίσετε κάθε μία ως «Favourite Stamp».


Βασικές προδιαγραφές
– Υποστηριζόμενο φορμά: AVCHD
– Υποστηριζόμενο σύστημα αρχειοθέτησης: FAT32