Τo νέo Sony Vaio της σειράς F είναι ένα Full HD 3D Blu-ray Disc notebook με πλήκτρο 3D one-touch.


F21_H01_B_3Dviewing01Η Full HD οθόνη VAIO Display Premium των 16.0” (40,6 εκ.), δίνει νέα αίσθηση στην ψυχαγωγία με εξαιρετική εικόνα 3D, που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε άνετα, χωρίς να τρεμοπαίζει η εικόνα. Σε αντίθεση με τις πολωμένες οθόνες 3D παθητικής σχεδίασης, τα VAIO της σειράς F χρησιμοποιούν μια εξελιγμένη τεχνολογία στο πάνελ, η οποία στηρίζεται στην αλληλουχία των καρέ και στον έλεγχο των LED οπίσθιου φωτισμού. Αυτή η προχωρημένη τεχνική διασφαλίζει καθαρότερες εικόνες με μεγαλύτερη φωτεινότητα, ευρεία γωνία θέασης και μικρό χρόνο απόκρισης.


Η τεχνολογία αλληλουχίας καρέ προβάλλει 3D εικόνες Full HD (1920 x 1080), κατ’ εναλλαγή για το δεξί και το αριστερό μάτι με ένα στρωτό ρυθμό ανανέωσης 240 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο). Από ταινίες δράσης μέχρι σπορ και βιντεοπαιχνίδια, θα απολαύσετε μια ξεκούραστη 3D εμπειρία, ακόμη και μετά από πολλές ώρες θέασης.


Τα νέα VAIO της σειράς F προσφέρουν περισσότερους τρόπους για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Απλά πατήστε το κουμπί 3D και μεταβείτε αμέσως από τη 2D στη 3D θέαση. Στο αυθεντικό 3D περιεχόμενο που υποστηρίζεται, περιλαμβάνονται ταινίες σε Blu-ray Disc™, βιντεοπαιχνίδια και βίντεο. Μπορείτε επίσης, να απολαύσετε πανοραμικές φωτογραφίες 3D που έχετε τραβήξει με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot™ ή ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR της σειράς «α» της Sony. Επιπλέον, οι ταινίες 2D σε Blu-ray Disc ή DVD μπορούν στη στιγμή να αναβαθμισθούν σε μια προσομοίωση 3D με το πάτημα ενός κουμπιού.


F21_Glasses_04Ο πανίσχυρος επεξεργαστής Intel® Core™ i7 στην «καρδιά» των νέων VAIO F Series φροντίζει για όλη την 2D και 3D ψυχαγωγία σας χωρίς να ζοριστεί. Σε συνεργασία με την τελευταίας γενιάς κάρτα γραφικών υψηλής απόδοσης NVIDIA® GeForce, με υποστήριξη DirectX 11, δίνει ομαλή, ρέουσα εικόνα στην αναπαραγωγή Full HD βίντεο και τα βιντεοπαιχνίδια.


Τα νέα VAIO της σειράς F προσφέρουν επίσης, μια επιπλέον διάσταση ήχου στη διασκέδαση. Απολαύστε μέσα από τα ακουστικά σας μουσική και ταινίες με ήχο surround κινηματογραφικού στυλ, χάρη στον αλγόριθμο Dolby® Home Theater v3. Η τεχνολογία S-Force Front Surround 3D δημιουργεί εφέ εικονικού ήχου 5.1 καναλιών από τα δύο Inbox bass-reflex ηχεία. Το αποτέλεσμα είναι ένας δυνατός, ρεαλιστικός ήχος, ο οποίος βελτιώνει το 2D ή 3D περιεχόμενο σε μια καθηλωτική οπτικοακουστική εμπειρία.


Τα νέα VAIO της σειράς F είναι πανεύκολα στη χρήση, με τα πλήκτρα λειτουργιών εργονομικά τοποθετημένα πάνω από το πληκτρολόγιο για εύκολη πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες με το πάτημα ενός κουμπιού. Το κουμπί «ASSIST» ενεργοποιεί το λογισμικό VAIO Care για την αντιμετώπιση προβλημάτων και για να συντηρείτε το δικό σας VAIO σε καλή κατάσταση. Το κουμπί VAIO ενεργοποιεί τη Media Gallery, για να μπορείτε να ψάξετε άνετα τις συλλογές των φωτογραφιών σας, βίντεο κλιπ και μουσικής, ενώ πλήκτρα αφής φροντίζουν για την αναπαραγωγή του περιεχομένου και κάνουν εύκολη την πλοήγησή σας μέσα στη βιβλιοθήκη των πολυμέσων.


Το πληκτρολόγιο είναι τύπου «isolation», με μεγάλο διάκενο ανάμεσα στα πλήκτρα για πληκτρολόγηση ακριβείας, και διαθέτει κανονικό αριθμητικό keypad για γρήγορη εισαγωγή δεδομένων και επεξεργασία γραφικών. Συμπληρώνεται από ένα εργονομικό touchpad με «gesture support» για μια πιο πλούσια και δημιουργική εμπειρία με τα Microsoft Windows®7 και τις υποστηριζόμενες εφαρμογές.


Οι δύο θύρες USB 3.0 καθιστούν τη μεταφορά δεδομένων πιο γρήγορη από το USB 2.0, ενώ το Bluetooth® 3.0 επιτρέπει υπέρ-υψηλές ταχύτητες σύνδεσης με φορητές συσκευές. Τα νέα VAIO της σειράς F θα είναι διαθέσιμα στην αγορά από τα τέλη Φεβρουαρίου 2011.


Μοντέλο VPCF21Z1E/BI
Επεξεργαστής Intel® Core™ i7-2630QM
Λειτουργικό σύστημα Genuine Windows® 7, έκδοση Home Premium (64-bit)
Μνήμη 8 GB DDR3 1333 Mhz SDRAM
HDD 640GB Serial ATA 7200rpm
Οθόνη Full HD (1920 x 1080) οθόνη 3D VAIO Display Premium 40,6 εκ. (16.0”), με LED back-lit control
Γραφικά Κάρτα γραφικών NVIDIA® GeForce® GT540M με 1GB DDR3 VRAM και υποστήριξη DirectX 11
Οδηγός οπτικού μέσου Blu-ray Disc™ Drive
Άλλα  χαρακτηριστικά WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth® 3.0, USB 3.0, δικτυακή κάμερα HD τροφοδοτούμενη από Exmor™, S-Force Front Surround 3D με ηχεία Inbox bass-reflex