H Ericsson και η φιλανδική εταιρεία DNA υπογράφουν συμβόλαιο 4G/LTE, για αναβάθμιση δικτύου της δεύτερης.


ericsson-logoΤριετές συμβόλαιο για διαχείριση προϊόντων δικτύου, ασύρματη πρόσβαση, packet core, δίκτυο backhaul και παρόμοιες υπηρεσίες εγκατάστασης δικτύου. Κάθε φορά που οι χρήστες επισκέπτονται ή «κατεβάζουν» περιεχόμενο από ιστοσελίδες, μεταφέρουν αρχεία και έχουν πρόσβαση σε video, παιχνίδια και άλλες «πλούσιες» υπηρεσίες, αναμένουν ότι η διαδικασία θα είναι ομαλότερη και ταχύτερη. Επεκτείνοντας την υπάρχουσα συνεργασία με την Ericsson, ώστε να συμπεριλάβει όλη την απαιτούμενη τεχνολογία για την κατασκευή και λειτουργία ενός πολύ ανταγωνιστικού δικτύου 3G/HSPA Evolution και high-end 4G LTE, η DNA θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη μέσω της βελτίωσης ταχύτητας του δικτύου και bandwidth, προσφέροντας νέες υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας.


Στο πλαίσιο της σύμβασης, οι υπηρεσίες 3G/HSPA Evolution (21/42Mbps) της DNA θα επεκταθούν σε εθνικό επίπεδο. Οι υπηρεσίες 4G θα είναι διαθέσιμες στις μεγάλες πόλεις για επιτάχυνση της κίνησης δεδομένων στις πολυσύχναστες περιοχές. Η DNA στοχεύει στην εμπορική διάθεση του δικτύου 4G μέσα στο 2011.


Η συμφωνία είναι τριετούς διάρκειας και περιλαμβάνει ασύρματη πρόσβαση GSM/HSPA/LTE, Evolved Packet Core (EPC), όλες τις Mobile IP-based backhaul λύσεις και λύσεις διαχείρισης δικτύων. Οι υπηρεσίες προς την DNA περιλαμβάνουν υποστήριξη και εγκατάσταση δικτύου, ενσωμάτωση συστημάτων καθώς και συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες.