Η Konami προσθέτει περισσότερες επίσημες ομάδες στο πολυαναμενόμενο Pro Evolution Soccer 2009, λόγω της απόκτησης των δικαιωμάτων του UEFA Champions League.

pes2009Σε συνέχεια της ανακοίνωσης σχετικά με τα δικαιώματα του UEFA Champions League που απέκτησε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο εκδότης ανακοίνωσε επιπλέον επίσημες ομάδες που θα υπάρχουν στο παιχνίδι. Η ολλανδική Eredivisie και η γαλλική Ligue 1 θα εκπροσωπούνται στο σύνολό τους με τα ρόστερ των παικτών. Επίσης οι ομάδες FC Barcelona, Real Madrid, Inter Milan, FC Porto, Liverpool και Manchester United θα παρουσιαστούν με την επίσημη εμφάνισή τους.
Επιπλέον προσθήκες περιλαμβάνουν τις ομάδες Zenit St. Petersbourg και Brondby IF κ.α. Τέλος η Konami πρόσθεσε νέες εθνικές ομάδες στο PES 2009 με τη Βόρειο Ιρλανδία να είναι μία από αυτές που συμπεριλήφθηκαν στα διεθνή ρόστερ επίσημων ομάδων όπως η Ολλανδία, η Αγγλία και Ιταλία.

Παράλληλα ο εκδότης συμπεριέλαβε στο παιχνίδι πολλά νέα στάδια όπως τα Stade de France, Stadio Olimpico di Torino και το καινούργιο Wembley Stadium. Όλες αυτές οι προσθήκες επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της ΚΟΝΑΜΙ για συνεχεις βελτιώσεις και αναβαθίσεις της σειράς PES .