Ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων για την Ελλάδα, καθώς ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλούσε υποτιμητικά για την ΕΥΠ.


WikileaksΣε συνομιλίες του ο κ. Χρυσοχοΐδης με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, κ. Σπέκχαρντ για την εγχώρια τρομοκρατία, την ΕΥΠ και το Ιράν, τονίζει ότι οι αστυνομικές αρχές γνώριζαν από καιρό την ταυτότητα των περισσότερων μελών των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά δεν διέθεταν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τη σύλληψή τους, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε εμπιστοσύνη στην ΕΥΠ.


Αυτά προκύπτουν από τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2010, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα WikiLeaks. Σύμφωνα με αυτά, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε αναφερθεί σε συνάντησή του με τον τότε πρεσβευτή Ντάνιελ Β. Σπέκχαρντ σε πιθανές διασυνδέσεις της εσωτερικής τρομοκρατίας με χώρες όπως το Ιράν, ενώ για την ΕΥΠ τόνισε: «Είναι ένα τίποτα».


Σε δηλώσεις του ο πρώην Υπουργός σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι τα όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν δεν στοιχειοθετούν αποκαλύψεις ή κάτι νεώτερο, καθώς ισχυρίστηκε ότι έχει εκφραστεί δημόσια για την λειτουργία των υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας. Ένας νέος κύκλος ενδιαφέροντος έχει ξεκινήσει για την Ελλάδα…