Μία ακόμα διάκριση ανακοίνωσε η Intelen, καθώς αξιολογήθηκε ως φιναλίστ από το αμερικανικό VC περιοδικό Red Herring.


intelen_logoΗ Intelen είναι υποψήφια ως μία από τις πιο ανερχόμενες τεχνολογικές start-ups στον κόσμο για το 2010 (red herring global award 2010). Η Intelen ήταν η μοναδική ελληνική start-up, η οποία αξιολογήθηκε θετικά από τους αναλυτές και μία από τις 46 Ευρωπαϊκές εταιρίες οι οποίες επελέγησαν ανάμεσα σε 1.200 σε όλο τον κόσμο.


Πέρυσι η Intelen είχε αξιολογηθεί από το ίδιο περιοδικό ως μία από τις top-100 start-ups στην Ευρώπη.
Επίσης, Αμερικανοί αναλυτές σε θέματα Smart grids, συμπεριέλαβαν την Intelen στις top-11 υποσχόμενες εταιρίες Ευφυών δικτύων “companies to watch” για το 2011.


Η Intelen θα βρίσκεται στο Los Angeles για την βράβευση και παρουσίαση της εταιρίας σε πλήθος επενδυτών και εν συνεχεία στη Silicon Valley, όπου θα έχει συγκεκριμένες επαφές με Αμερικανικά funds για την εγκατάστασή της εκεί, ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και χρηματοδότηση νέων καινοτόμων ψηφιακών ενεργειακών υπηρεσιών, στους τομείς των Ευφυών δικτύων (Smart Grids), του Soft Grid και νέων μεθοδολογιών ανάλυσης ενεργειακών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, επιπέδου δευτερολέπτων (stream metering). Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, το βασικό R&D, Engineering και core innovation της Intelen θα μείνει στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας νέους Έλληνες μηχανικούς και επιστήμονες, ενισχύοντας την Ελληνική νεανική καινοτομία, οι οποίοι θα δουλεύουν σε απευθείας συνεργασία με τους αντίστοιχους στην Silicon.


Στα πλαίσια των επαφών στην California, ο ιδρυτής και Chief Innovation Officer Β. Νικολόπουλος, έχει προσκληθεί να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Stanford την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, σχετικά με το Intelen success case, τα νέα βήματα στην Silicon Valley και την πορεία της καινοτομίας στην Ελλάδα.
Η ομιλία θα γίνει στα πλαίσια του European Entrepreneurship and Innovation Thought Leaders event του Stanford University, με τίτλο “Entrepreneurs at the Edges of Europe” .