Ο Luis Maroto αντικαθιστά τον David V. Jones μετά από ένα χρόνο παράδοσης καθηκόντων από την 1η Ιανουαρίου 2011.


Luis Maroto

Luis Maroto

Το σχέδιο διαδοχής για να αναλάβει ο κ.Maroto τις θέσεις Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου είχε ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο του 2010. Από τότε ο κ. Maroto συνεργάστηκε στενά με τον David Jones και την εκτελεστική ομάδα της Amadeus, για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση και διαδοχή του στις νέες θέσεις.


Ο Luis Maroto εργάζεται στην Amadeus για 11 χρόνια και έχει περάσει από μια σειρά θέσεων, όπως αυτή του Διευθυντή Οικονομικών. Τα τελευταία δύο χρόνια, από την θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου, έχει συμβάλλει σημαντικά στην επιστροφή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, μέσα από την επιτυχημένη Δημόσια Εγγραφή της Amadeus στο Χρηματιστήριο τον Απρίλιο του 2010, και την ακόλουθη ένταξη της εταιρείας στον IBEX-35, τον Ισπανικό δείκτη blue-chip, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα.


Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010 ο κ. Maroto είχε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου και ήταν υπεύθυνος σε παγκόσμιο επίπεδο για το κομμάτι της εταιρικής στρατηγικής της εταιρείας σε θέματα οικονομικά, εσωτερικού ελέγχου, νομικά, και ανθρωπίνου δυναμικού.


Ο Luis Maroto εντάχθηκε στο δυναμικό της Amadeus το 1999 ως Director Marketing Finance και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την υποστήριξη της εμπορικής οργάνωσης της Amadeus στα βήματα παγκόσμιας επέκτασης που ακολούθησε, έχοντας υπό τον έλεγχό του την επίβλεψη της στρατηγικής και των οικονομικών για πάνω από 50 θυγατρικές εταιρείες της Amadeus παγκοσμίως.


Ο κ. Maroto προήχθη σε Επικεφαλή του Τμήματος Οικονομικών της Amadeus το 2003 και ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση των οικονομικών της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πριν από την Amadeus, ο κ. Maroto εργάστηκε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στον Όμιλο Bertelsmann. Ο κ. Maroto αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης, ενώ κατέχει επίσης MBA από τo IESE Business School/Wharton, καθώς και άλλα πτυχία από το Harvard Business School και το Πανεπιστήμιο Stanford.