Με το VideoscapeNew, η Cisco και οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι επαναπροσδιορίζουν την τηλεοπτική εμπειρία.


cisco_videoscape_demoΗ πλατφόρμα συνδυάζει την ψυχαγωγία από πολλαπλούς πόρους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις επικοινωνίες και τη φορητότητα, προσφέροντας μία πλούσια τηλεοπτική εμπειρία.


Η Cisco παρουσίασε το Cisco Videoscape®, μία ολοκληρωμένη τηλεοπτική πλατφόρμα για Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους, που συνδυάζει περιεχόμενο -ψηφιακής τηλεόρασης και online- με εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, με στόχο τη δημιουργία μίας νέας, πλούσιας εμπειρίας video, τόσο στον χώρο του σπιτιού όσο και εν κινήσει.


Το Videoscape αποτελεί τμήμα της συνολικής στρατηγικής video της Cisco, η οποία θα προσφέρει την τηλεόραση επόμενης γενιάς – τηλεόραση που είναι πιο απλή για τους χρήστες και συμβάλλει στον εμπλουτισμό των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι. Η Cisco συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με σημαντικούς Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Telstra, προσφέροντας εμπειρία video επόμενης γενιάς μέσω της πλατφόρμας Videoscape.


786741_Cisco-Videoscape-IP-STB_bigΤο Cisco Videoscape είναι μία πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί το cloud, το δίκτυο, καθώς και τερματικές συσκευές, για να προσφέρει νέα εμπειρία video μέσω Internet. Τα χαρακτηριστικά του Videoscape είναι τα ακόλουθα:
Στον χώρο του σπιτιού:
– Το Videoscape media gateway για την ενσωμάτωση φωνής, linear και online video, υψηλής ταχύτητας δεδομένων, Wi-Fi και διακίνησης δεδομένων μέσω δικτύου.
– Το Videoscape IP set-top box, κατασκευασμένο έτσι ώστε να υποστηρίζει όλες τις μορφές βίντεο που παρέχονται στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων της συνδρομητικής τηλεόρασης, broadcast channels, premium channels, VoD και Διαδικτύου.
– Videoscape software clients που εκτείνουν την εμπειρία Videoscape σε μεγάλη ποικιλία συσκευών, φορητών και για τον χώρο του σπιτιού, από τηλεοράσεις συνδεδεμένες σε tablets, smartphones και άλλα πολλά.


Στο cloud:
– Η Videoscape Media Suite προσφέρει διαχείριση ολοκληρωμένου κύκλου ζωής περιεχομένου, ώστε οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι να μπορούν να διαχειριστούν και να δημοσιεύσουν περιεχόμενο σε πολλαπλές οθόνες, σε καλή σχέση τιμής/απόδοσης.


Στο δίκτυο:
– Ο Cisco Conductor for Videoscape συντονίζει διάφορες υπηρεσίες και λειτουργίες διαχείρισης συνδρομητών στο cloud, το δίκτυο και τις τερματικές συσκευές.


Οι πέντε νέες οικογένειες προϊόντων αποτελούν τμήμα της αρχιτεκτονικής medianet της Cisco και συνεργάζονται με την υφιστάμενη γκάμα προϊόντων δικτύου (Cisco Carrier Routing System, Aggregation Services Routers, Content Delivery System και Cable Modem Termination Systems), καθώς και με τις τεχνολογίες cloud (Cisco Unified Computing System™ και Cisco Nexus®) και τις Cisco Advanced Services.


Σημαντικά Οφέλη του Videoscape
cisco_videoscape_ui_photo_ces_2011Το Videoscape προσφέρει στους χρήστες:
– Πλούσια εμπειρία. Πρόσβαση σε τεράστια δεξαμενή περιεχομένου ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων broadcast channels, συνδρομητικής τηλεόρασης και Διαδικτύου, που περιλαμβάνει Internet, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνίες και φορητότητα. Το αποτέλεσμα είναι μία εμπειρία με:
– Ευκολία χρήσης: Το Videoscape προσφέρει εύκολη πρόσβαση από πολλαπλές συσκευές σε περιεχόμενο από πολλαπλούς πόρους.
– Περισσότερες δυνατότητες ψυχαγωγίας on-screen, καθώς το περιεχόμενο παρέχεται από ευρεία γκάμα πόρων, συμπεριλαμβανομένων broadcast channels, on-demand TV, DVR και Διαδικτύου.
– Περισσότερα κοινωνικά και διαδραστικά χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τεχνολογίας βιντεοδιάσκεψης Cisco TelePresence, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάζετε, να μοιράζεστε περιεχόμενο και να συνεργάζεστε με άλλους μέσω τηλεόρασης.
– Περισσότερες επιλογές περιεχομένου εν κινήσει, που δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την εμπειρία της τηλεόρασης εν κινήσει, να παρακολουθούν πολλές μορφές περιεχομένου μέσω ευρείας γκάμας φορητών συσκευών και smartphones.
– Την ποιότητα εμπειρίας Cisco. Το Videoscape έχει ενσωματωμένη ευφυΐα δικτύου που βελτιώνει το Internet video για την τηλεόραση και προσφέρει την άριστη ποιότητα που είναι αναγκαία για την υψηλότερη ανάλυση, αντί για την «καλύτερη δυνατή» ποιότητα.


Στους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους προσφέρει:
– Διευρυμένα επιχειρηματικά μοντέλα. Το Videoscape διαφοροποιεί την παροχή βίντεο από Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους σε σύγκριση με εκείνη ανταγωνιστικών εταιρειών, και παράλληλα εμπλουτίζει τις υπηρεσίες για αύξηση των εσόδων. Τα νέα μοντέλα περιλαμβάνουν δυνατότητες όπως η προσφορά εφαρμογών, το home TelePresence, το in-video ηλεκτρονικό εμπόριο και άλλα.
– Διευρυμένη παροχή υπηρεσίας. Το Videoscape προσφέρει στους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουν τις δραστηριότητές τους πέρα από το δίκτυο ή το συνηθισμένο μέγεθος συσκευής. Για παράδειγμα, ένας Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος μπορεί να προσφέρει προσωπική εμπειρία στους πελάτες του, ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται ή τον τρόπο πρόσβασής τους στο περιεχόμενο.