Το Network Vision θα βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της Sprint μειώνοντας, παράλληλα, το λειτουργικό κόστος.


ericssonΗ Ericsson επιλέχθηκε ως βασικός πάροχος για τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες του Network Vision Program της Sprint, το οποίο αποτελεί την εξέλιξη του δικτύου της Sprint. Η λειτουργία του δικτύου Vision θα ξεκινήσει στις αρχές του 2011.


Η Sprint αναφέρει ότι το συνολικό πρόσθετο κόστος του Network Vision Program κατά την περίοδο ανάπτυξης είναι μεταξύ 4 – 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το πενταετές συμβόλαιο περιλαμβάνει την οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης λύσης δικτύου υποδομών από την Ericsson για περίπου το ένα τρίτο της γεωγραφικής περιοχής που δραστηριοποιείται η Sprint, κυρίως στις κεντρικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Ατλάντα, του Μαϊάμι, του Χιούστον, της πόλης του Κάνσας και του Ντάλας.


Επιπλέον, στο πλαίσιο του ρόλου της διαχείρισης του Network Advantage Program της Sprint σε εθνικό επίπεδο, η Ericsson θα αναλάβει, ως ο κύριος φορέας, την επιτυχή εισαγωγή και μετάβαση του εξοπλισμού όλων των προμηθευτών υποδομής του δικτύου της Sprint σε εθνικό επίπεδο.


Η ολοκληρωμένη λύση της Ericsson για το Network Vision Program της Sprint περιλαμβάνει:
– Multi-band, πρόσβαση Δικτύου multi-standard Radio βασισμένο στο RBS6000
– Δίκτυο Υποδομής ομιλίας και δεδομένων
– Ολοκληρωμένες IP/Microwave backhaul λύσεις με MINI-LINK της Ericsson και SmartEdge
– Ολοκληρωμένες υπηρεσίες για το σχεδιασμό, τη βελτιστοποίηση, την ανάπτυξη και την υποστήριξη του δικτύου. καθώς και την εκπαίδευση


Η σημερινή σύμβαση επεκτείνει τη σταθερή σχέση της Ericsson με την Sprint. Το 2009, η Ericsson ξεκίνησε μια επταετή συνεργασία, σε εθνικό επίπεδο, για ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασύρματου, ενσύρματου και iDEN δικτύου της Sprint, μια συμφωνία που αποτιμάται μεταξύ 4,5 – 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, αποτέλεσε την πρώτη σύμβαση για διαχείριση υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Τέλος, η Ericsson είναι και κύριος προμηθευτής της υποδομής CDMA του δικτύου της Sprint.