Ένας από τους πιο ισχυρούς υπολογιστές χειρός παρουσιάστηκε στη φετινή έκθεση CES, ο οποίος μπορεί να προσφέρει gaming εμπειρίες.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


Ocosmos OCS1Πρόκειται για τη νέα συσκευή της OCosmos, το μοντέλο OCS1, έναν ισχυρό υπολογιστή χειρός με τον Intel Atom στη θέση του επεξεργαστή και την ικανότητα να παίζει games όπως το πρόσφατο Starcraft 2.


To λειτουργικό του σύστημα είναι τα Windows 7, προκειμένου να μπορεί να προσφέρει αφορμές παραγωγικότητας στον ιδιοκτήτη του, πέρα από το gaming. To user interface της συσκευής ονομάζεται OMOS, επιτρέποντάς του να συνδυάζει τα θετικά στοιχεία του multitasking, αλλά και την ευκολία ενός πλήρους πληκτρολογίου.


Εκτός από το QWERTY πληκτρολόγιο, είναι εφοδιασμένο με μία οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών, συνδεσιμότητα Wi-Fi, WiMax, HSDPA, Bluetooth, GPS και USB. Εξαιρετικός είναι ο στερεοφωνικός ήχος του, ενώ η Internet εμπειρία που προσφέρει δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από εκείνη που απολαμβάνει κανείς από τον προσωπικό του υπολογιστή.


Βασικά χαρακτηριστικά OCS1:
– Intel Oak Trail platform
– Έως 64GB χωρητικότητα solid-state μνήμης
– Wi-Fi και Bluetooth
– Οθόνη Αφής 5 ιντσών, TFT Capacitive και Multi-touch
– Ανάλυση 1024×600 pixel
– Εμπρόσθια και πίσω κάμερα (1.3MP μπροστά, 3.1MP πίσω)
– Μικρόφωνο
– Λειτουργικό Windows 7 OS
– OMOS Key Interface
– 1GB RAM, επεκτάσιμη σε 2GB
– microSD Memory Card
– Gyroscope/Accelerometer


Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στη Βόρεια Αμερική στα τέλη του 2011, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει το λανσάρισμά της στην Κορέα και στην παγκόσμια αγορά.