Aμερικανικό δικαστήριο έδωσε εντολή στο Twitter να παραδώσει πληροφορίες όσον αφορά τους λογαριασμούς του WikiLeaks.


wikileaks twitterΗ δικαστική αυτή κλήτευση της 14ης Δεκεμβρίου, την οποία εξασφάλισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, στο περιοδικό στο ίντερνετ Salon.com, αναφέρει ότι τα αρχεία που ζητούνται από το microblogging Twitter είναι «σχετικά με την τρέχουσα ποινική έρευνα».


Το δικαστήριο έδωσε εντολή στο Twitter να δώσει πληροφορίες για τους λογαριασμούς του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ και του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, του αναλυτή των υπηρεσιών πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, ο οποίος είναι ύποπτος για τη διαρροή των εγγράφων του Πενταγώνου τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον WikiLeaks πέρυσι.


Στις πληροφορίες που ζητεί η κυβέρνηση περιλαμβάνονται όλα τα αρχεία σύνδεσης και παραμονής στο Twitter, οι διευθύνσεις IP που χρησιμοποιούνταν για την πρόσβαση σε αυτό, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και των κατοικιών, συν τα αρχεία των διαφημίσεων και λεπτομέρειες των τραπεζικών λογαριασμών και των πιστωτικών καρτών.


Η δικαστική κλήτευση αφορά επίσης τους λογαριασμούς των υποστηρικτών του WikiLeaks Τζέικομπ Απελμπάουμ, Ροπ Γκονγκρίιπ και Μπιργκίτα Γιονσντοτίρ, η οποία ήταν παλιά εθελόντρια του WikiLeaks και είναι τώρα μέλος του κοινοβουλίου της Ισλανδίας.


Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει αν είναι δυνατό να απαγγελθούν κατηγορίες κατά του Ασάντζ επειδή βοήθησε να δημοσιοποιηθούν εκατοντάδες χιλιάδες εμπιστευτικά αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα, τα οποία έφεραν σε δύσκολη θέση την Ουάσινγκτον και αρκετούς από τους συμμάχους της.