Στο Consumer Electronics Show η JVC παρουσίασε την πρώτη βιντεοκάμερα με ικανότητα εγγραφής τρισδιάστατων εικόνων.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


jvc 3d videocamΗ νέα GS-TD1 είναι εξοπλισμένη με δύο φακούς και δύο αισθητήρες CMOS 3,32 megapixels, έναν για κάθε φακό, προκειμένου να είναι εφικτή η καταγραφή των τρισδιάστατων κινούμενων εικόνων με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν τα ανθρώπινα μάτια.


Η ανάλυση των εικόνων είναι full High Definition 1920x1080i, ενώ το νέο φορμά “LR Independent” κάνει πρακτικά την GS-TD1, ουσιαστικά την πρώτη βιντεοκάμερα του κόσμου, η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη στον καταναλωτή και μπορεί να καταγράφει 3D σε Full HD.


Η βιντεοκάμερα προσφέρει 3D οπτικό ζουμ 5x, Αυτόματο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας οπτικού άξονα, ειδικό σύστημα καταγραφής τρισδιάστατου ήχου BIPHONIC και όλα τα συστήματα που θα προσφέρουν μία τρισδιάστατη εμπειρία στον θεατή. Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει μία οθόνη διαγωνίου 3,5 ιντσών με λειτουργία αφής, η οποία είναι ικανή να προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες τις οποίες μπορείτε να βλέπετε χωρίς την ανάγκη ειδικών γυαλιών.


Η JVC παρουσίασε ακόμα μία κάμερα με δυνατότητες 3D, την GZ-HM960, η οποία ανήκει στην οικογένεια Everio. Χωρίς να διαφοροποιείται έναντι των άλλων μοντέλων σε διαστάσεις, προσφέρει λειτουργία από 2D σε 3D, μετατρέποντας όλο το ανάλογο δισδιάστατο υλικό σε τρισδιάστατο. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια οθόνη 3,5 ιντσών, ενώ ο ενσωματωμένος πομποδέκτης Bluetooth κάνει απλή την επικοινωνία με άλλες συσκευές.


Τα δύο νέα μοντέλα βιντεοκαμερών της JVC συνοδεύονται από το Everio MediaBrowser software για Windows, το οποίο προσφέρει πλήρεις δυνατότητες διαχείρισης του υλικού που έχετε τραβήξει. Ενισχύοντας το social χαρακτήρα του Web, σας παρέχει τη δυνατότητα άμεσου upload του υλικού σας στο YouTube™ ή το Facebook. Μάλιστα, η GS-TD1 επιτρέπει και στο 3D video να ανέβει YouTube™.


Η JVC GZ-TD1 Full HD 3D θα είναι διαθέσιμη το Μάρτιο στις ΗΠΑ έναντι $1,999.95, ενώ η HD Everio GZ-HM960 θα είναι διαθέσιμη το Φεβρουάριο σε τιμή $949.95.