Mοντέρνος σχεδιασμός, μπαταρία με μεγάλη διάρκεια ζωής και Notebooks σε χαμηλή θερμοκρασία όλη τη μέρα με το νέο chip.


amd cpuΗ AMD παρουσιάζει στη CES τη νέα κατηγορία επεξεργαστών που προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η σειρά των νέων επεξεργαστών AMD Fusion Family of Accelerated Processing Units (APUs) ενσωματώνει –σε έναν ενιαίο σχεδιασμό- την τεχνολογία multi-core CPU (x86) με γραφικά υψηλού επιπέδου συμβατά με DirectX®11 και parallel processing engine, ένα ειδικό acceleration block βίντεο υψηλής ευκρίνειας και ένα bus υψηλής ταχύτητας που βοηθά στο ταχύτερο τρέξιμο των δεδομένων στις διαφορετικές μορφές των επεξεργαστών στο πλαίσιο του σχεδιασμού.


Οι νέες γενιές desktop, notebook και HD netbooks με AMD Fusion APU είναι τώρα διαθέσιμες, σε προσιτές τιμές. Οι ταμπλέτες και οι υπόλοιπες συσκευές που ενσωματώνουν AMD Fusion APU αναμένονται στους πρώτους μήνες του 2011. Τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς περιλαμβάνουν stutter-free αναπαραγωγή HD βίντεο, επαναστατική υπολογιστική ιπποδύναμη, ικανή να χειριστεί τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, DirectX 11-capable γραφικά και μπαταρία που διαρκεί για ολόκληρη ημέρα.


Η AMD αναμένει από τους κορυφαίους κατασκευαστές Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony και Toshiba να ανακοινώσουν τα σχέδια τους σχετικά με την διάθεση συστημάτων βασισμένα σε AMD Fusion APU σε προσιτή τιμή και δημοφιλή σημεία πώλησης.


«Πιστεύουμε ότι οι επεξεργαστές AMD Fusion, απλά, με την εισαγωγή της αρχιτεκτονικής x86 αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόοδο στους επεξεργαστές για πάνω από σαράντα χρόνια», δήλωσε ο Rick Bergman, senior vice president και γενικός διευθυντής, AMD Products Group. «Με ένα σημαντικό βήμα, δίνουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να βιώσουν παντού την εμπειρία της υψηλής ευκρίνειας HD και τις δυνατότητες του supercomputing στους προσωπικούς φορητούς υπολογιστές έχοντας μπαταρία που διαρκεί μία ολόκληρη ημέρα. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία, νέα προσέγγιση που προσφέρει νέες συναρπαστικές εμπειρίες στους καταναλωτές».


HD 2.0 Παντού
Το υψηλής ευκρίνειας (HD) περιεχόμενο είναι πανταχού παρόν σήμερα, από τα βίντεο στο YouTube μέχρι τα DirectX 11 παιχνίδια με Blu-ray. Με το VISION Engine από την AMD, μια σειρά από μοναδικές δυνατότητες για όλα τα AMD Fusion APU-powered PCs, προσφέρεται ζωντανή και ρεαλιστική οπτική εμπειρία.


Το VISION Engine είναι ένας συνδυασμός από:
– DirectX 11-capable γραφικά
– Μαζική παράλληλη επεξεργασία για γρήγορο application performance


Το UVD3 video acceleration block στη νέα AMD Radeon™ HD 6800 Series GPUs
Τα Unique graphics driver capabilities ενημερώνονται σε μηνιαία βάση για συνεχές βελτιωμένη οπτική απόδοση.
Η επιλογή ενός υπολογιστή εξοπλισμένου με VISION Engine και λογισμικό από τους συνεργάτες της AMD προσφέρει: γρηγορότερη περιήγηση στο Internet, αναπαραγωγή 1080p βίντεο HD, ομαλή και αθόρυβη λειτουργία, 2D περιεχόμενο που μπορεί να μετατραπεί σε στερεοσκοπικό 3D και γρήγορο 3D gaming σε αναλύσεις HD.


Personal Supercomputing
Μεγάλο μέρος της εμπειρίας computing συνδέεται με το λογισμικό. Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές λογισμικών έχουν συγκρατηθεί από την ανεξάρτητη φύση με την οποία οι CPUs και GPUs επεξεργάζονται τις πληροφορίες. Εντούτοις, το AMD Fusion APUs αφαιρεί αυτό το εμπόδιο και επιτρέπει στους προγραμματιστές να επωφεληθούν πλήρως από την παράλληλη επεξεργαστική ισχύ ενός GPU – πάνω από 500 GFLOPs για την επερχόμενη A-Series “Llano” APU5. Περισσότερες εφαρμογές μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα και μπορούν να λειτουργήσουν ταχύτερα από τα προηγούμενα σχέδια της ίδιας κλάσης.


AMD AllDay™ Power
Η τεχνολογία AMD Fusion προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας – 10 ώρες ή και περισσότερο. Τα νέα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας που υπάρχουν στο single-chip design παρατείνουν το χρόνο μεταξύ των plug-ins, ακόμα και όταν απολαμβάνεται HD περιεχόμενο.


E-Series, C-Series και A-Series APUs
Η χαμηλής ισχύος πλατφόρμα του 2011, ενισχύει την καθημερινή χρήση του υπολογιστή και είναι διαθέσιμη από σήμερα σε δύο παραλλαγές APU: E-Series και C-Series. Αυτές οι APUs φέρουν το νέο επεξεργαστή x86 με την κωδική ονομασία “Bobcat”.


Low Power APUs
E-Series (πρώην κωδική ονομασία: “Zacate”)
Σχεδιασμένοι για mainstream notebooks, All-in-Ones και small form factor desktops
– E-350 1.6 GHz
– E-240 1.5 GHz


C-Series (πρώην κωδική ονομασία: “Ontario”)
Σχεδιασμένοι για HD netbooks
– C-50 1.0 GHz
– C-30 1.2 GHz


Η νέα mainstream πλατφόρμα προορίζεται κυρίως για φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές mainstream. Θα διαθέτει 32nm die A-Series “Llano” APU, η οποία περιλαμβάνει μέχρι και τέσσερις x86 πυρήνες και DirectX 11-capable discrete-level GPU.