Η Nintendo δεν συνηθίζει να επαναπαύεται στις δάφνες της ακόμα και αν πρόκειται για μια αγορά την οποία έχει κατακτήσει σχεδόν ολοκληρωτικά, όπως ο χώρος των φορητών παιχνιδομηχανών.

nintendo_ds_camΠρόσφατα κυκλοφόρησε μια φήμη πως μέσα στο 2008 θα δούμε ένα «καινούργιο» Nintendo DS, το οποίο θα είναι είτε η δεύτερη κατά σειρά αναβάθμιση της κονσόλας που έχει πουλήσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, είτε μια ολοκαίνουρια φορητή πλατφόρμα. Η νέα αυτή παιχνιδομηχανή λέγεται πως θα έχει ενσωματωμένη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, την οποία μάλιστα οι παίκτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και στα παιχνίδια, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν mp3 player.
Επιπροσθέτως, θα έχει βελτιωμένες δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης για ευκολότερη πρόσβαση στο internet.
Ο διάδοχος του σημερινού DS λέγεται πως θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ιαπωνία και θα κοστίζει περίπου 20.000 yen, δηλαδή 160 ευρώ. Οι φήμες για αυτή την καινούργια έκδοση ενισχύονται και από την επίσημη στάση της εταιρείας, η οποία όταν κλήθηκε να τις σχολιάσει είπε πως «Δεν σταματάμε ποτέ να δημιουργούμε καινούργια προϊόντα. Παρόλα αυτά, μιας και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε το παραμικρό». Με άλλα λόγια, αυτό ήταν ένα ευγενικό «ουδέν σχόλιο». Όπου υπάρχει καπνός όμως υπάρχει και φωτιά…