Ξεκινά στο Universal Channel η σειρά “The Philanthropist” (Ο Φιλάνθρωπος), από την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.


conn-xTVΤο Universal Channel – “Ο Κόσμος της Ψυχαγωγίας” που μεταδίδεται αποκλειστικά από το Conn-X TV –παρουσιάζει τη σειρά “The Philantropist (Ο Φιλάνθρωπος)”, τη δραματική περιπέτεια με τα ηρωικά παθήματα ενός πάμπλουτου playboy που ξαφνικά αλλάζει πορεία στη ζωή του και μετατρέπεται σε φιλάνθρωπο. Πρωταγωνιστεί ο James Purefoy (Rome) και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Peter Horton (Greys Anatomy).


Τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς θα προβληθούν την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 7.20 μμ και στη συνέχεια θα προβάλλεται ένα επεισόδιο κάθε Κυριακή στις 8.10 μμ.


Η σειρά «Ο Φιλάνθρωπος» εξελίσσεται σε οκτώ μέρη. Ο πρωταγωνιστής Teddy Rist (James Purefoy) αγαπάει το χρήμα, τις γυναίκες και την εξουσία, αλλά τον στοιχειώνει η ανάμνηση ενός αγοριού που έσωσε σε μια πλημμύρα που έπληξε μια πόλη της Νιγηρίας.


Είναι αυθόρμητος και παρορμητικός και αποφασίζει αμέσως να διοχετεύσει το πάθος, τη δύναμη και τα χρήματά του στο να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Μόνο όταν νιώθει τον κίνδυνο να απειλεί τη ζωή του αισθάνεται πραγματικά ζωντανός και γι’ αυτό κάνει τα πάντα για να πετύχει το σκοπό του και να νιώθει την αδρεναλίνη να τον πλημμυρίζει.


Χρησιμοποιεί το επιχειρηματικό μυαλό του και την ικανότητά του να βγάζει χρήματα για καλό σκοπό, διαπραγματεύεται με διεφθαρμένους ηθικολόγους, κλείνει συμφωνίες με βαρόνους των ναρκωτικών και κάνει συναλλαγές με τον υπόκοσμο. Ο Teddy δεν προσπαθεί μόνο να βοηθήσει τους άλλους, αλλά ταυτόχρονα θέλει να εξαγνίσει την ψυχή του, να ξορκίσει τους δαίμονες που τον βασανίζουν από τότε που πέθανε ο νεαρός γιος του και μαζί του έχασε ό,τι αγαπούσε πραγματικά.


Η σειρά «Ο Φιλάνθρωπος» σε παραγωγή Tom Fontana (“Homicide: Life on the Street”), έχει να επιδείξει ένα ικανό καστ καταξιωμένων και ανερχόμενων ταλέντων. Ο Purefoy κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Teddy Rist, ο Jesse L. Martin (“Law & Order”) υποδύεται τον συνέταιρο και φίλο του Teddy, τον Phillip Maidstone, και η Neve Campbell (“Burn Up”) παίζει την Olivia, τη σύζυγο του Phillip που διαχειρίζεται το κοινωφελές ίδρυμα που σύστησαν οι δύο δισεκατομμυριούχοι.


Ο Purefoy και ο Martin υποστηρίζονται από δυνατά ονόματα καταξιωμένα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, μεταξύ αυτών οι Lindy Booth (“The 4400”), Michael Kenneth Williams (“The Wire”) και το νέο μέλος της ομάδας, ο James Albrecht. Η σειρά βασίζεται σε μια ιδέα που διαμόρφωσαν οι Charlie Corwin, Διευθύνων Σύμβουλος της Original Media, και Jim Juvonen. Στην παραγωγή συμμετείχαν επίσης οι Barry Levinson, Charlie Corwin, Peter Horton, Gareth Neame και Teri Weinberg.