Λίγους μήνες μετά την πρώτη κυκλοφορία του Quest Classmate PC στην Ελλάδα, ο μαθητικός υπολογιστής κέντρισε το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Quest classmateΤα ιδιωτικό σχολείο «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» (www.rhodian-pedia.gr) είναι από τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που αγκάλιασαν το Quest Classmate, εισάγοντας τη μαθησιακή διαδικασία σε μία νέα εποχή. Ήδη για τη σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, η χρήση των υπολογιστών εφαρμόζεται πιλοτικά σε μια τάξη του δημοτικού σχολείου, ενώ η διεύθυνση των εκπαιδευτηρίων προγραμματίζει για την επόμενη σχολική χρονιά την επέκταση του σχετικού προγράμματος σε 600 μαθητές.
Τα Quest Classmate, ανήκουν στην κατηγορία του «οικονομικού μαθητικού υπολογιστή», που εισήγαγε ως ιδέα ο Nicholas Negreponte, προορίζονται για χρήση από εκπαιδευτικούς οργανισμούς και νεαρούς χρήστες και υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο διδασκαλίας, εκμάθησης και παρακολούθησης της προόδου παιδιών από 5 έως 14 ετών. Η κύρια διαφοροποίηση των Quest Classmate από τους λοιπούς υπολογιστές της αγοράς, δεν έγκειται στην ξεχωριστή εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά στις μοναδικές εξειδικευμένες εφαρμογές που διαθέτουν, οι οποίες επιτρέπουν τη διεξαγωγή της διδασκαλίας με νέες διαδραστικές μεθόδους και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών, μετατρέποντας την τάξη σε έναν ευχάριστο χώρο που προάγει τη γνώση, την κριτική σκέψη, την άμιλλα και τη συνεργασία.

Η Info-Quest με πολυετή προσήλωση στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που προάγουν την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών, πιστεύει ότι το Quest Classmate μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Ελληνικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με ιδιαίτερο δε ενθουσιασμό χαιρετίζει την πρωτοβουλία του εκπαιδευτηρίου «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», πολλώ δε μάλλον που αυτή προέρχεται από έναν εκπαιδευτικό οργανισμό εκτός Αθηνών