Ο όμιλος Acer κατάφερε να αποσπάσει τέσσερα σχεδιαστικά βραβεία 2011 iF με διάφορα προϊόντα του.


Acer logoΑναλυτικότερα, η Acer βραβεύτηκε για τα: Aspire 8943G notebook, C20 pico projector, Packard Bell EasyNote Butterfly s notebook και Gateway FHD2303L monitor. Τα βραβεία iF προϊοντικού σχεδιασμού διοργανώνονται από το 1953 από το International Forum Design στη Γερμανία και απονέμονται στα προϊόντα με τον καλύτερο σχεδιασμό.


Τα βραβεία σχεδιασμού iF καλύπτουν όλους τους προϊοντικούς τομείς, αναγνωρίζοντας τον παγκόσμια δικτυωμένο κόσμο και τη δυναμική του. Όλες οι συμμετοχές κρίθηκαν με πολυάριθμα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού, της επιλογής υλικών, την περιβαλλοντολογική συμβατότητα, καθώς και τη λειτουργικότητά τους. Στα φετινά βραβεία συμμετείχαν συνολικά 2.756 προϊόντα, εκ των οποίων τα 1.121 προέρχονταν από 43 διαφορετικές χώρες.


Acer Aspire 8943G notebook
Acer Aspire 8943GΕμπνευσμένο από high-end audio/video συσκευές, το Aspire 8943G είναι ένα πρώτης τάξεως multimedia center που παρέχει εξαιρετικής ποιότητας Hi-Def προσωπική εμπειρία κινηματογράφου. Χαρακτηρίζεται από μία στιβαρή κατασκευή από αλουμίνιο και μαγνήσιο, ανθεκτικό πληκτρολόγιο και ένα 18.4″ LED display τελευταίας γενιάς από Corning® Gorilla® Glass, HDMI output συνοδευόμενο από Dolby® Home Theater v3 και πέντε επαγγελματικά ηχεία και subwoofer. Η μελετημένη τοποθέτηση όλων των συστατικών στοιχείων μειώνει στο ελάχιστο το πάχος του υπολογιστή και διατηρεί τη θερμότητα σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η απόδοση βρίσκεται στο μέγιστο. Ένα καινοτόμο dual-mode touchpad μετατρέπει με άνεση, είτε σε ένα πολύ χρηστικό touchpad, είτε σε μία κονσόλα πολυμέσων που παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές.


Acer C20 pico projector
Acer C20 pico projectorΟ πολύ μικρών διαστάσεων C20 LED pico projector παρέχει μεγάλη χρηστικότητα και λειτουργικότητα που καλύπτει κάθε ανάγκη ψυχαγωγίας ή επαγγελματικής υποχρέωσης. Μικρός σε διαστάσεις, ζυγίζει μόλις 166 gr, ενώ συνοδεύεται από USB drive ή microSD™ Card και έχει τη δυνατότητα να προβάλει οπουδήποτε, ακόμη και χωρίς την παρουσία ενός PC. Η μπαταρία διάρκειας δύο ωρών είναι αρκετή για την προβολή βίντεο, φωτογραφιών ή και επαγγελματικών παρουσιάσεων, ενώ η μίνι θύρα HDMI® δίνει άμεση και εύκολη δυνατότητα σύνδεσης σε οποιοδήποτε περιφερειακό Hi-Def. Ο προβολέας διατίθεται σε τρία ζωηρά χρώματα, ενώ προβάλει σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Το φωτεινό εφέ των πλήκτρων ελέγχου καθιστούν τη συσκευή μοναδική.


Packard Bell EasyNote Butterfly s notebook
packard_bell_easynote_butterfly_s_2Το EasyNote Butterfly s είναι κάτι παραπάνω από ένα notebook: είναι μια συσκευή lifestyle που ζυγίζει μόλις 1.75kg και περιλαμβάνει πλήθος δυνατοτήτων, χωρίς να θυσιάζει οτιδήποτε από την απόδοση. Ο φορητός υπολογιστής είναι κατασκευασμένος από περίβλημα αλουμινίου. Το EasyNote Butterly είναι το πρώτο ultra-thin (19mm) notebook με γραφικά για απόλαυση Hi-Def multimedia και μπαταρία μεγάλης διάρκειας. Το διακριτικά φωτιζόμενο touchpad με blue LED εφέ προσδίδουν ιδιαίτερο στυλ, αλλά και μία χαρούμενη νότα αλληλεπίδρασης μεταξύ του χρήστη και της συσκευής. Για τον σύγχρονο και απαιτητικό ψηφιακό τρόπο ζωής, υπάρχει το πλήκτρο για τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα εύκολης και άμεσης σύνδεσης με ένα μόνο κλικ, είτε στο Facebook, είτε στο YouTube, είτε στο Flickr.


Gateway FHD2303L monitor
Το 23” Hi-Def LED monitor της Gateway συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής με το πολύ υψηλό 12.000.000:1 λόγο αντίθεσης αλλά και χρηστικότητα σε ένα απαράμιλλο σχεδιασμό, που μάλιστα είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Το διάφανο πλαίσιο περιμετρικά δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο στο σχεδιασμό του. Το FHD2303L παρέχει άριστη ποιότητα απεικόνισης για ταινίες high-definition, παιχνίδια αλλά και παραγωγικές εφαρμογές, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, πάνελ χωρίς υδράργυρο, αλλά και λάμπα LED εξαιρετικής τεχνολογίας. Και όπου το στυλ παίζει ρόλο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με τη χρήση χρωμάτων που κάνουν αντίθεση έχει πετύχει η LED αυτή οθόνη, να διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα LCD displays που κυκλοφορούν στην αγορά.


Από τα προϊόντα που διακρίθηκαν, το Acer Aspire 8943G, κέρδισε τρία από τα μεγαλύτερα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Japan Good Design, Computex Taipei Design & Innovation Gold και Computex Best Choice, ενώ επιπλέον το Gateway FHD2303L έχει λάβει και το βραβείο Japan Good Design.