Προειδοποίηση σχετικά με ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας σε όλες τις εκδόσεις του Internet Explorer της εξέδωσε η Microsoft.


Internet_ExplorerΣύμφωνα με την ανακοίνωση, σε περίπτωση που το συγκεκριμένο «κενό» αξιοποιηθεί από «παγιδευμένη» ιστοσελίδα, το εν λόγω «bug» μπορεί να επιτρέψει σε κακόβουλους χρήστες να πάρουν τον έλεγχο ενός υπολογιστή.


Ειδικός κώδικας εκμετάλλευσης του «bug» έχει κυκλοφορήσει ήδη, ωστόσο, σύμφωνα με τη Microsoft, δεν φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί από high-tech εγκληματίες. Ήδη η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει μία πρόχειρη «διόρθωση», ενώ σύντομα αναμένεται και μία πλήρης.


Το πρόβλημα εντοπίζεται στον τρόπο που ο Explorer διαχειρίζεται τη μνήμη ενός υπολογιστή ενώ επεξεργάζεται Cascading Style Sheets- τεχνολογία που έχει να κάνει με την εικόνα και την «αίσθηση» των σελίδων ενός ιστότοπου.


Κακόβουλοι χάκερ εκμεταλλεύονταν εδώ και καιρό προβλήματα στον τρόπο που ο browser διαχειρίζεται τη μνήμη και η Microsoft είχε εκδώσει σειρά από updates για την αντιμετώπισή τους- ωστόσο αρκετά από αυτά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows.


Προς το παρόν, η σύσταση της εταιρείας είναι να γίνεται χρήση του Enhanced MitigatioExperience Toolkit, το οποίο όμως και πάλι αφήνει εν μέρει έκθετους τους χρήστες των Windows XP, καθώς κάποιες από τις «άμυνες» που είναι διαθέσιμες για τα 7 και τα Vista δεν λειτουργούν στα ΧΡ.