Περισσότερα από 5.5 εκατομμύρια Gran Turismo 5 πουλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο τις 12 πρώτες ημέρες από την κυκλοφορία του.


Gran Turismo 5Η Sony Computer Entertainment ανακοίνωσε ότι οι αθροιστικές πωλήσεις της σειράς Gran Turismo ξεπέρασε τα 60 εκατομμύρια τεμάχια από την 6η Δεκεμβρίου 2010. Αυτό το εκπληκτικό ρεκόρ επιτεύχθηκε σε 12 χρόνια και 11 μήνες από το λανσάρισμα του Gran Turismo, του πρώτου τίτλου της σειράς, στην Ιαπωνία το Δεκέμβριο του 1997.


Η σειρά Gran Turismo, από το πρώτο Gran Turismo έως το πρόσφατο Gran Turismo5, εξελίσσεται διαρκώς παράλληλα με τις πλατφόρμες του PlayStation. Χάρη στο απαράμιλλο gameplay, τα πανέμορφα γραφικά και την ιδιαίτερα ρεαλιστική εξομοίωση οδήγησης, η σειρά αναγνωρίζεται ως η κορυφαία στο χώρο των παιχνιδιών με μηχανοκίνητα στο PlayStation, τόσο από τους gamers, όσο και από επαγγελματίες οδηγούς αγώνων, αλλά και στελέχη του χώρου του αυτοκινήτου.


Η ένατη προσθήκη στην πλέον επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών οδήγησης, το Gran Turismo 5 για το PS3, αξιοποιεί μια ολοκαίνουρια μηχανή physics, η οποία προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση ελέγχου του οχήματος στις στροφές και κατά τη διάρκεια ελιγμών, προσφέροντας μια σαφώς πιο διαισθητική εμπειρία.


Το παιχνίδι διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή περισσότερων από 1.000 αδειοδοτημένων οχημάτων από τους κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο. Ενσωματώνει επίσης, ορισμένες ιδιαίτερα αναμενόμενες λειτουργίες όπως την υποστήριξη στεροσκοπικής 3D απεικόνισης, την εμφάνιση των ζημιών στα αυτοκίνητα σε πραγματικό χρόνο, τα δυναμικά εφέ καιρού και μια εκτεταμένη σειρά online χαρακτηριστικών, όπως τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ο παίκτης έως και 16 άλλους gamers μέσω του PlayStation®Network.


Διαθέτοντας τις περισσότερες και πιο προηγμένες επιλογές gameplay της σειράς Gran Turismo, το Gran Turismo 5 προφέρει στους χρήστες μια εμπειρία ψυχαγωγίας εφικτή μόνο στο PS3. Ήδη από την 6η Δεκεμβρίου, περισσότερα από 5.5 εκατομμύρια αντίτυπα του Gran Turismo 5 είχαν πουληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Gran Turismo 5 θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην περαιτέρω εξάπλωση της πλατφόρμας του PS3.