Ηγέτιδα στην αγορά των Managed Print Services ανακηρύχθηκε η Xerox από την εταιρεία αναλυτών Quocirca.


New Xerox Logo Medium ResΓια δεύτερη χρονιά στη σειρά, με την έκθεση “MPS Comes of Age” για το 2010, η Quocirca «επιβράβευσε» την Xerox με ηγετική θέση, αναγνωρίζοντας την παγκόσμια παρουσία της, τις υπηρεσίες της που εκτείνονται πέρα από το περιβάλλον γραφείου, ως τα εσωτερικά εκτυπωτικά κέντρα και τους απομακρυσμένους εργαζομένους, και την τεχνογνωσία της στην ανάληψη των επιχειρησιακών διαδικασιών και διαδικασιών ΙΤ.


Η έκθεση, που παρέχει μια επισκόπηση του μεταβαλλόμενου τοπίου των υπηρεσιών διαχείρισης εκτυπώσεων σε όλη την Ευρώπη, υπογραμμίζει την ιστορία της Xerox στην επίτευξη αποτελεσμάτων για λογαριασμό επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, καθώς και το γεγονός ότι από το 2001 το 100% των μεγάλων εταιρειών-πελατών MPS εξακολουθούν να ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους.


Η Quocirca προβλέπει ότι το 2011 η Xerox θα διευρύνει την ηγετική της παρουσία στην εν λόγω αγορά, επεκτείνοντας τη συνεργασία της με τις μεγάλες επιχειρήσεις μέσω του συνδυασμού των παραδοσιακών υπηρεσιών Xerox με αυτές της ACS, η οποία και αποτελεί πλέον μέλος του Ομίλου Xerox. Η απόδοση της επένδυσης που έκανε η Xerox στην ACS, δημιουργώντας την κορυφαία στον κόσμο εταιρεία διαχείρισης επιχειρησιακών διαδικασιών και εγγράφων, γίνεται αισθητή και από τους πελάτες με τη μορφή περισσότερης αυτοματοποίησης και λιγότερης γραφειοκρατικής δουλειάς.


Το γεγονός αυτό συνεπάγεται γρηγορότερες συναλλαγές και απλούστερες επιχειρησιακές διαδικασίες, δίνοντας στους πελάτες την ελευθερία να επικεντρωθούν στο βασικό αντικείμενο εργασίας τους. Έπειτα από τον σχεδόν τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών από την παροχή υπηρεσιών στα 7,5 δισ. Ευρώ, η όλο και μεγαλύτερη λίστα πελατών της Xerox που επωφελούνται από την τεχνογνωσία της περιλαμβάνει ονόματα όπως Atos Origin, Entergy Corporation, Ingersoll Rand και Procter & Gamble.


Προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά, η Xerox εξακολουθεί να επενδύει στην υποστήριξη και επέκταση του εύρους των υπηρεσιών MPS. Οι υπηρεσίες EPS (Enterprise Print Services) είναι οι πρώτες υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων που διατίθενται για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να έχουν τον έλεγχο στα έγγραφα που εκτυπώνονται, κοινοποιούνται και αποθηκεύονται σε όλη την εταιρεία – στο γραφείο, από εργαζομένους που δουλεύουν από μακριά ή από το σπίτι ή στο κέντρο εκτύπωσης. Επιπλέον, η Xerox επεκτείνει τις παροχές της στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις μέσω του παγκόσμιου δικτύου συνεργατών της, οι οποίοι, με την υποστήριξη και την εκπαίδευση της Xerox, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα MPS προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη.