Η εταιρεία παρουσίασε την νέα σειρά συστημάτων οικιακού κινηματογράφου BDS Systems, τα οποία βασίζονται στο Blu-Ray format.


BDS800Η σειρά BDS αποτελείται από πέντε ολοκληρωμένα συστήματα οικιακού κινηματογράφου. Τα νέα αυτά συστήματα συνδυάζουν μία ολοκληρωμένη συσκευή, ένα δυνατό ραδιοενισχυτή Audio/ Video με ενσωματωμένο Blu-Ray Disc Player, και ένα κομψό set ηχείων. Η σειρά αποτελεί μια επανάσταση στον τομέα των «συστημάτων οικιακού κινηματογράφου», καθώς ο συμπαγής και καλαίσθητος σχεδιασμός τους προσφέρεται, ώστε να μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με οποιαδήποτε επίπεδη οθόνη τηλεόρασης.


Η σειρά αποτελείται από τα μοντέλα BDS 300, BDS 400, BDS 600, BDS 700 και BDS 800 και τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με τα ηχεία που διαθέτουν σε 2.1, 3.1 και 5.1 συστήματα. Στη σειρά υπάρχουν τρία ολοκληρωμένα συστήματα, σχεδιασμένα για αυτούς που απαιτούν ήχο surround, αλλά δεν θέλουν και τον κόπο που προϋποθέτει η εγκατάσταση πέντε ξεχωριστών ηχείων.


Τα συστήματα BDS 300 (με το 2.1 set HKTS2MKII) και BDS 400 (με το 2.1 set HKTS200) είναι οι δύο πρώτες λύσεις σε 2.1 channels surround, ενώ το σύστημα BDS 600 – που χρησιμοποιεί μία ηχομπάρα και ένα subwoofer (SB15), επιτυγχάνει έναν 3.1 channels surround ήχο.


Όσο για αυτούς που επιθυμούν την απόλυτη εμπειρία ‘οικιακού κινηματογράφου’, η σειρά διαθέτει δυο συστήματα 5.1 για να διαλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα. Το BDS 700 (με το 5.1 set HKTS9) και το τελειότερο ολοκληρωμένο σύστημα της σειράς, το BDS 800 που διαθέτει το βραβευμένο σύστημα ηχείων 5.1, HKTS 60 (EISA Award).


Όλα τα συστήματα της σειράς BDS προσφέρουν τη δυνατότητα Blu-ray Disc playback και συμβατότητα BD-Live, αποδίδοντας εικόνα υψηλής πιστότητας 1080p. Οι αποδόσεις του Video και του ήχου είναι απλά υποδειγματικές, καθώς το σύστημα υποστηρίζει και μπορεί να συνδεθεί με μια μεγάλη γκάμα άλλων συσκευών, όπως TV, Blu-ray Disc, DVD, CD, ράδιο, USB όπως και iPod και iPhone μοντέλα, με το Bridge IIIP docking station (που δεν συμπεριλαμβάνεται). Το κάθε σύστημα ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά του πάνω σε μια απλή και κομψή κεντρική μονάδα και διαθέτει τηλεχειριστήριο.


Διαθεσιμότητα
Η σειρά της harman/kardon BDS είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τον Δεκέμβριο του 2010, σε όλα τα μεγάλα δίκτυα Λιανικής αλλά και σε ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων Ήχου και Εικόνας σε όλη την Ελλάδα.


Χαρακτηριστικά προϊόντων:
– Απόλυτα ενσωματωμένο ηχητικό σύστημα οικιακού κινηματογράφου
– Ξεχωριστά εξαρτήματα που σχεδιάστηκαν να δουλεύουν μαζί
– Τεχνολογία ηχείων Dolby® Virtual
– Ήχος Dolby Digital και αποκωδικοποίηση DTS®
– HDMI® έξοδος– 1080p video και high-resolution audio μέσω ενός και μόνου καλωδίου
– Διαβάζει ηχογραφήσεις από Blu-ray Disc, DVD και CD
– Αναγνωρίζει τους περισσότερους τύπους αρχείων ψηφιακής μουσικής και φωτογραφίας
– Front-panel USB port
– Έγχρωμο και πολύγλωσσο, με μενού πάνω στην οθόνη, και παρουσίαση dot-matrix
– Τηλεχειριστήριο που «μαθαίνει» και προγραμματίζεται για πολλές συσκευές