Η Visa εγκρίνει το In2Pay microSD της DeviceFidelity για χρήση από κορυφαία μοντέλα Smartphones.


visa_in2pay_1Η Visa Inc και η Visa Europe ανακοίνωσαν την εμπορική διάθεση της υπηρεσίας ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού από την υπηρεσία In2Pay microSD της DeviceFidelity. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Visa, μία υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητού περιλαμβάνεται πλέον στον κατάλογο των συμβατών προϊόντων Visa που διατίθενται προς εμπορική χρήση από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως.


Μετά από 18 μήνες τεχνολογικής ανάπτυξης σε συνεργασία με τη DeviceFidelity, με έδρα το Τέξας και δοκιμών από κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία, η Visa έχει ελέγξει και υποστηρίζει την εμπορική χρήση του In2Pay microSD μέσω κορυφαίων Smartphones.


microSD in2payΤα Smartphones που είναι συμβατά με αυτή την τεχνολογία – σταθμό είναι το BlackBerry Bold 9650, το iPhone 4, το iPhone 3GS, το iPhone 3G, καθώς και το Samsung Vibrant Galaxy 5 με λογισμικό Android, αντιπροσωπεύοντας τρία από τα κορυφαία λειτουργικά συστήματα κινητών στον κόσμο. Η Visa φιλοδοξεί να προσθέσει και νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων που θα χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων όσων βασίζονται στα λειτουργικά συστήματα Symbian και Windows.


«Πρόκειται για ορόσημο τόσο για τη Visa όσο και για τους πελάτες της», δήλωσε ο Bill Gajda, επικεφαλής της Visa Mobile. «Εκτός από την έκδοση καρτών πληρωμών με μαγνητική ταινία ή chip, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν τώρα να εντάξουν στις παροχές προς τους πελάτες τους τη νέα αυτή τεχνολογία που τους δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα τηλέφωνά τους σε πλήρως λειτουργικές συσκευές πληρωμών».


Από τις Δοκιμές στην αγορά
Η διαδικασία ελέγχου για τη συμβατότητα κινητών τηλεφώνων που ακολουθείται από τη Visa, περιλαμβάνει εκτεταμένους τεχνικούς ελέγχους, ελέγχους ασφαλείας και χρηστικότητας για τη δυνατότητα πληρωμών μέσω κινητού. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζονται αξιόπιστες και ασφαλείς συναλλαγές μέσω Visa, συμβατές με τις παγκόσμιες προδιαγραφές πληρωμών με chip και καθιερώνεται ένα απαιτούμενο εύρος σήματος για όλες τις ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού. Η διαδικασία ελέγχου συμβατότητας της Visa διασφαλίζει ότι η ασφάλεια που προσφέρει το chip και η εφαρμογή που επιτρέπει τις πληρωμές μέσω κινητού θα προσφέρουν στους πελάτες το επίπεδο υπηρεσιών που αναμένουν από τη Visa.


in2paybbΗ τεχνολογία πληρωμών microSD έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Device Fidelity και έως τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συμμετείχαν σε πιλοτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα μεγαλύτερα ιδρύματα στις ΗΠΑ, όπως η JP Morgan Chase, η Wells Fargo Bank, η US Bancorp και η Bank of America. Πλέον, κάθε εκδότης καρτών Visa μπορεί να αποκτήσει την τεχνολογία σύμφωνα με τους όρους χρήσης της Visa και να ενσωματώσει την εφαρμογή για πληρωμές μέσω κινητού σε κάρτες microSD.


Οι εκδότες καρτών που επιλέγουν να υιοθετήσουν αυτήν την τεχνολογία, μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους μία κάρτα microSD που προστίθεται στην υπάρχουσα υποδοχή κάρτας μνήμης του τηλεφώνου για να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή. Η τεχνολογία είναι συμβατή με τα υπάρχοντα τερματικά ανέπαφων πληρωμών που βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα στα σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο και επιτρέπει στους κατόχους να πληρώσουν κρατώντας απλά το τηλέφωνο μπροστά από το τερματικό.


Η συγκεκριμένη τεχνολογία ανοίγει επίσης το δρόμο στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, τους εμπόρους και όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα των πληρωμών να συνεργαστούν με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να προσφέρουν την υπηρεσία πληρωμών Visa μέσω κινητού στους καταναλωτές.


VISA in2payΤα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώσουν την υπηρεσία πληρωμών Visa μέσω κινητού στις υπάρχουσες εφαρμογές για κινητά και να προσφέρουν πρόσθετες υπηρεσίες, όπως οι ειδοποιήσεις συναλλαγών της Visa, που ενημερώνουν τους κατόχους σε σχεδόν πραγματικό χρόνο για την κίνηση του λογαριασμού τους, καθώς και στοχευμένες εμπορικές προσφορές που είναι προσαρμοσμένες στον τρόπο ζωής των καταναλωτών. Συνδυασμένες, αυτές οι υπηρεσίες ενισχύουν την εμπειρία που αποκομίζει ο καταναλωτής και επιτρέπουν στους κατόχους να διαχειρίζονται καλύτερα τους λογαριασμούς τους.


«Είναι μια συμφέρουσα εξέλιξη για όλους: τις τράπεζες, τους εμπόρους, τους παρόχους ασύρματης τεχνολογίας, τους κατασκευαστές συσκευών, τους προγραμματιστές και τους καταναλωτές, καθώς προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό αγαπημένων συσκευών των καταναλωτών, ασφάλεια βασισμένη στην τεχνολογία chip και καινοτομία εφαρμογών, κάτι που το NFC (Near Field Communication) ήθελε να αποκτήσει εδώ και πολύ καιρό», αναφέρει ο Deepak Jain, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DeviceFidelity, Inc. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της τόσο σημαντικής εξέλιξης, βοηθώντας μαζί με τη Visa και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται, να γίνουν οι πληρωμές μέσω κινητού πραγματικότητα για τους καταναλωτές».


Με σχεδόν 5 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα σε λειτουργία παγκοσμίως, οι καταναλωτές σε κάθε σημείο του πλανήτη θεωρούν το κινητό μέρος της καθημερινής τους ζωής. Σύμφωνα με την IDC , η κυκλοφορία smartphones παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί κατά 24% το 2011, βοηθώντας τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη όλο και πιο σύγχρονων συσκευών που μπορούν να υποστηρίξουν ανέπαφες πληρωμές.