H Alcatel-Lucent παρουσιάζει ένα πακέτο που βοηθά τους παρόχους να ανταπεξέλθουν στην αύξηση των υπηρεσιών mobile data.


Alcatel-Lucent-logoΑξιοποιώντας την εμπειρία των Bell Labs, η καινούρια πρόταση της Alcatel-Lucent βοηθά στην αύξηση της χωρητικότητας και στην καλύτερη χρήση των πόρων ενός δικτύου, εξασφαλίζοντας υψηλό Quality of Experience, για λογαριασμό παρόχων όπως η Vivacom


Η Alcatel-Lucent παρουσίασε ένα πακέτο από υπηρεσίες και εργαλεία λογισμικού που εξασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία ενός δικτύου ασύρματων επικοινωνιών. Το Wireless Network Optimization Solution αξιοποιεί την εκτεταμένη εμπειρία της Alcatel-Lucent και των Bell Labs στους τομείς της διαχείρισης και της μοντελοποίησης δικτύων.


Καθώς οι εφαρμογές και οι συσκευές multimedia «διψούν» για περισσότερο bandwidth, και παράλληλα το κέντρο βάρους των μοντέλων κίνησης ενός δικτύου μετατοπίζεται από τις υπηρεσίες φωνής στις υπηρεσίες data, τόσο τα δίκτυα, όσο και ο προϋπολογισμός των παρόχων φτάνουν πραγματικά στα όρια τους.


Οι πάροχοι κινητής επικοινωνίας πρέπει συνεχώς να αναβαθμίζουν το δίκτυο τους και να βελτιστοποιούν τη λειτουργία του, ώστε να είναι σε θέση να διατηρούν υψηλές ταχύτητες μετάδοσης για όλο και περισσότερους συνδρομητές, χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα της επικοινωνίας ή το βαθμό αξιοπιστίας του δικτύου τους. Ο πάροχος που καταφέρνει να προσφέρει υψηλή ποιότητα στους συνδρομητές που χρησιμοποιούν το δίκτυο του (Quality of Experience), αποκτά ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Το πακέτο Wireless Network Optimization έχει σχεδιαστεί για να καλύψει αυτές ακριβώς τις ανάγκες.


Έχοντας σαν βάση τις καταξιωμένες λύσεις της για την βελτιστοποίηση δικτύων σταθερής τηλεφωνίας, η Alcatel-Lucent εμπλουτίζει την πρόταση της με εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για ασύρματα δίκτυα, όπως ο έλεγχος των παραμέτρων σχεδίασης δικτύων RF, η παρακολούθηση της λειτουργίας από απόσταση (remote network monitoring – NPA), ο σχεδιασμός δικτύου LTE (Long Term Evolution) και υπηρεσιών TIA, καθώς και ρουτίνες reverse engineering που βοηθούν στην αύξηση της χωρητικότητας και στη βελτίωση της απόδοσης του δικτύου, ώστε να εξασφαλίζεται υψηλό Quality of Experience για τους χρήστες των υπηρεσιών mobile data.


Οι ειδικοί της Alcatel-Lucent σε θέματα βελτιστοποίησης δικτύων έχουν τρέξει τη συγκεκριμένη πρόταση για περισσότερα από 200 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο, για λογαριασμό πελατών όπως η Vivacom, βοηθώντας τους παρόχους να εξοικονομήσουν μέχρι και 11 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και να προσφέρουν ένα υψηλό Quality of Experience, πέρα από τις προσδοκίες των συνδρομητών τους.


Η πρόταση της Alcatel-Lucent για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας ενός ασύρματου δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή μεταφοράς δεδομένων, περιλαμβάνει μια σειρά από συμβουλευτικές υπηρεσίες και εφαρμογές, οι οποίες καλύπτουν από την αρχική εκτίμηση της λειτουργίας του δικτύου, μέχρι την υλοποίηση των τελικών ρυθμίσεων και τις μετρήσεις. Η λύση της Alcatel-Lucent παρέχει με ακρίβεια όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να εξασφαλιστούν η καλύτερη δυνατή απόδοση ενός δικτύου και η μεγαλύτερη ικανοποίηση των συνδρομητών του, χωρίς να αυξηθούν οι δαπάνες του παρόχου.