Το πρώτο κινητό τηλέφωνο εξοπλισμένο με το νέο λειτουργικό της Google, Android, αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως από στιγμή σε στιγμή.

htc_android_g1Το κινητό είναι κατασκευής HTC και θα λανσαριστεί από την εταιρεία T-Mobile. Όλες οι δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες του Google θα είναι άμεσα προσβάσιμες από το κεντρικό μενού, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής Google Talk, για Voice Over IP (VoIP). Το λειτουργικό της Google υποστηρίζει G Mail, Google Maps (με Streetview χάρη στο πρόσφατο 2.3.1 update), YouTube, ημερολόγιο Google Calendar και φυσικά Google Reader για RSS feeds.
Περνώντας στα χαρακτηριστικά της συσκευής, η χορταστική οθόνη είναι HVGA (480 x 320 pixels) και εκτιμάται πως ο χρήστης θα μπορεί να προσθέσει μέχρι 8GB μνήμης. Η υποστήριξη GPS θεωρείται δεδομένη, ενώ η κάμερα θα είναι της τάξεως των 3.2MP.
Μια trackball υποκαθιστά το ποντίκι των υπολογιστών και το πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο «γλιστρά» όποτε είναι απαραίτητο έξω από το κυρίως σώμα, κατά την προσφιλή τακτική της HTC.