Σύμβαση € 8,5 εκατ. της Intracom Defense Electronics με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για επικοινωνιακό εξοπλισμό.

Η Intracom Defense Electronics, θυγατρική της Intracom Holdings, υπέγραψε νέα σύμβαση ύψους € 8,5 εκατ. με το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την προμήθεια ασυρμάτων VHF και τον απαραίτητο περιφερειακό εξοπλισμό τους. Η σύμβαση, διάρκειας δύο ετών, θα καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες του Ελληνικού Στρατού σε κύριο υλικό και ανταλλακτικά.
Οι ασύρματοι VHF ανήκουν στη νέα και πλέον σύγχρονη έκδοση V3 (PR4G F@stnet) και προσφέρουν υψηλού επιπέδου, ζωτικής σημασίας επικοινωνιακή διασύνδεση στο σύγχρονο ψηφιακό πεδίο μάχης. Η Intracom Defense Electronics θα κατασκευάσει εξ ολοκλήρου τους ασύρματους στις εγκαταστάσεις της αξιοποιώντας την επιτυχημένη βιομηχανική συνεργασία της με την Γαλλική εταιρία THALES Communications, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο ευρωπαίο εταίρο στον τομέα των τακτικών επικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια της σύμβασης η Intracom Defense Electronics θα αναθέσει σημαντικό υποκατασκευαστικό έργο σε άλλες ελληνικές εταιρείες, επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά εγχώριας προστιθέμενης αξίας.
Η υπογραφή της σύμβασης παραγωγής Ασυρμάτων VHF έκδοσης V3 καλύπτει τις κύριες ανάγκες των τακτικών επικοινωνιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από εγχώρια παραγόμενο υλικό, επεκτείνοντας τη μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Intracom Defense Electronics, την κορυφαία ελληνική εταιρία σε αμυντικά ηλεκτρονικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας.