Ο ΟΤΕ συμπεριλαμβάνεται στους διεθνείς δείκτες FTSE4Good, μαζί με κορυφαίες εταιρίες στον τομέα κοινωνικής υπευθυνότητας από όλον τον κόσμο.

ΟΤΕΓια πρώτη φορά ο ΟΤΕ συμπεριλαμβάνεται στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες FTSE4Good, που έχουν δημιουργηθεί από τον διεθνή οργανισμό διαχείρισης χρηματιστηριακών δεικτών FTSE, ενώ αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία που προστέθηκε στην πρόσφατη εξαμηνιαία έκθεση.

Οι συστηματικές προσπάθειες του ΟΤΕ για την προώθηση του διαλόγου, της διαφάνειας και της αξιοπιστίας, καθώς και η δέσμευση της Διοίκησης για τη διασφάλιση της υπεύθυνης εταιρικής πρακτικής, δημιούργησαν τα εχέγγυα για να συμπεριληφθεί ο ΟΤΕ στους δείκτες FTSE4Good.

Στους δείκτες κοινωνικής υπευθυνότητας FTSE4Good, εντάσσονται κορυφαίες εταιρίες από όλον τον κόσμο, που διακρίνονται για την υψηλή ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβαλλοντικής πολιτικής και εποικοδομητικών σχέσεων με όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Οι δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good μετρούν τις επιδόσεις των εταιριών ως προς την εταιρική υπευθυνότητα, βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων κριτηρίων. Τα κριτήρια επιλογής των εταιρειών διαμορφώνονται μέσω εκτεταμένων διαδικασιών ανάλυσης της αγοράς και εγκρίνονται από ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών.

Η ανεξάρτητη επιτροπή αναθεωρεί σε τακτική βάση τους δείκτες, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέπειά τους με τις βέλτιστες σύγχρονες πρακτικές εταιρικής υπευθυνότητας. Επίσης οι δείκτες FTSE4Good αποτελούν σημείο αναφοράς για τους επενδυτές που επιθυμούν να έχουν στοιχεία ως προς την εταιρική υπευθυνότητα της εταιρίας που ενδιαφέρονται να επενδύσουν.

Με αφορμή την ένταξη του ΟΤΕ στους δείκτες FTSE4Good, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα, δήλωσε σχετικά: «Ο ΟΤΕ, με σημαντική συνεισφορά στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα και τη Ν.Α Ευρώπη, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα διαφάνειας προς την επενδυτική κοινότητα και το ευρύ κοινό, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές.
Απόδειξη των συστηματικών προσπαθειών μας, καθώς και της δέσμευσης της Διοίκησης για την εφαρμογή των αρχών εταιρικής υπευθυνότητας, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρησιακής στρατηγικής μας, είναι η φετινή ένταξη του ΟΤΕ στους δείκτες FTSE4Good».