Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “SAP BusinessObjects Infoday” την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010, στο ξενοδοχείο Intercontinental.


sapΣτο πλαίσιο της ημερίδας, την οποία παρακολούθησαν σημαντικά στελέχη της ελληνικής αγοράς από διάφορους κλάδους, αναδείχθηκε η σημασία των λύσεων business intelligence για τις σύγχρονες επιχειρήσεις και παρουσιάστηκαν οι νέες λύσεις και καινοτομίες που έχει αναπτύξει η SAP, ώστε να βοηθήσει τις εταιρείες να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία από τα επιχειρησιακά δεδομένα.


Με κεντρικό θέμα “SAP Business Objects Business Intelligence Solutions: All Information, All People, One Platform”, η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην αποτελεσματική και απρόσκοπτη σύνδεση διαδικασιών, ανθρώπινων πόρων, δομημένων και αδόμητων επιχειρησιακών πληροφοριών, μέσω της αξιοποίησης των λύσεων SAP BusinessObjects, οι οποίες διευκολύνουν την έγκαιρη και έγκυρη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Έτσι, βασικό θέμα των παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν ήταν η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι λύσεις business intelligence και το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν από κάθε επιχειρησιακό χρήστη, ώστε οι εταιρείες να επιτυγχάνουν τη στενή και σαφή σύνδεση της επιχειρηματικής τους στρατηγικής με τις δραστηριότητες τους.


Παράλληλα, η εκδήλωση εστίασε στον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά την υλοποίηση λύσεων business intelligence. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής χρήσης ενός συνόλου πληροφοριών, οι οποίες προέρχονται από διαφορετικές πηγές, αλλά και για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των επιμέρους επιχειρησιακών τμημάτων και του δυναμικά μεταβαλλόμενου δικτύου συνεργατών. Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στη λύση data integration , με την παρουσίαση της επιτυχημένης υλοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα Κύπρου.


Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Timo Elliott, Business Intelligence Evangelist της SAP, ο οποίος παρουσίασε τη νέα στρατηγική και τα προϊόντα της εταιρείας στην αγορά του business intelligence, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία των business analytics, του Web 2.0, και των social media στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις καινοτομίες που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια και ανέδειξε τις τάσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στην αγορά των λύσεων business intelligence.


H ημερίδα “SAP BusinessObjects Infoday” πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες Assertive, Intrasoft, Real Consulting, Relational, Singular Logic και Teka Systems, επίσημους συνεργάτες της SAP Hellas.