Το Adobe Foundation και το PBS Foundation δημιουργούν το Project VoiceScape για να εμπνεύσουν νέους δημιουργούς ταινιών.


adobeyouthΤα ιδρύματα PBS και Adobe παρουσιάζουν το νέο Project VoiceScape, μια συνεργασία μεταξύ των Adobe Youth Voices, του διεθνούς φιλανθρωπικού προγράμματος του Adobe Foundation και της εκπομπής POV του τηλεοπτικού δικτύου PBS, μακροβιότερης τηλεοπτικής εκπομπής για την παρουσίαση ανεξάρτητων ταινιών ντοκιμαντέρ.


Στόχος του Project VoiceScape είναι να ενθαρρύνει μαθητές να χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα για τη δημιουργία ελκυστικών ιστοριών για θέματα σημαντικά για τους ίδιους. Η βραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο POV | American Documentary, με διεθνή αναγνώριση για την αυστηρή διαδικασία επιλογής ξεχωριστών ντοκιμαντέρ, θα επιβλέψει ένα διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του (www.pbs.org/pov).


Οι νέοι δημιουργοί που θα επιλεγούν θα λάβουν χρηματοδότηση για να ολοκληρώσουν τις ταινίες τους, συμβουλές και καθοδήγηση από βραβευμένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ, ενώ οι ταινίες τους θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του POV.


Το PBS Teachers θα συμβάλει στη συμμετοχή εκπαιδευτικών προκειμένου να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών και να τους δώσουν έμπνευση για τη δημιουργία καινοτόμου περιεχομένου. Στο πλαίσιο της μακρόχρονης σχέσης με του PBS με την εκπαιδευτική κοινότητα, η ιστοσελίδα αυτή δίνει πρόσβαση στα Adobe Youth Voices Essentials, μια σειρά από πηγές και εργαλεία που θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να κατευθύνουν πιο αποτελεσματικά τους νέους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και άλλα αντίστοιχα στο μέλλον.


Το Project VoiceScape θα παρέχει επίσης επιλεγμένους σταθμούς του PBS κονδύλια για να υποστηρίξουν τις δημιουργίες των μαθητών, εκπαίδευση από το KQED’s Digital Media Center και δωρεάν προγράμματα από το Adobe Foundation. Οι σταθμοί αυτοί θα αποτελέσουν τμήμα του δικτύου Adobe Youth Voices, προσφέροντας ευκαιρίες για να αναδειχθεί η δουλειά των μαθητών και να ενισχυθεί η συνεργασία με άλλους συμμετέχοντες στο Adobe Youth Voices ανά τον κόσμο.