Ο John Tu, Πρόεδρος και Συνιδρυτής της Kingston Technology αναφέρεται στο Virtualisation, τα iPads,τους SSDs και τις νέες τάσεις.


Kingston logo_high resolutionO John Tu δίνει τις προβλέψεις του για το 2011 στην αγορά των solid state drives (SSD), σχολιάζει το θόρυβο σχετικά με το cloud computing αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αλλάζουν τον τρόπο διαχείρισης και αποθήκευσης των δεδομένων.


Η επανάσταση στη χρήση των SSDs – «Ανεξάρτητα από τα πλάνα των CIOs για τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι έχουν εξετάσει λεπτομερώς τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία Flash/NAND για την καλύτερη αποτελεσματικότητα της στρατηγικής τους. Το 2010 η τεχνολογία SSD έφτασε σε σημείο καμπής εξαιτίας της ευρείας αποδοχής από τους χρήστες, που οδήγησε σε ραγδαίες μειώσεις του κόστους ανά Gigabyte. Αναμένουμε πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2011, καθώς οι επιχειρήσεις υιοθετούν τους SSDs ως λύση αναβάθμισης των εταιρικών συστημάτων για να επιμηκύνουν τον κύκλο ζωής τους.


Παράλληλα, αναμένουμε να δούμε τους SSDs να γίνονται το βασικό εσωτερικό μέσο αποθήκευσης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, κυρίως σε επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόβλεψή μας είναι πως σε αρχικό στάδιο, οι SSDs και οι σκληροί δίσκοι θα συνυπάρχουν, με τους SSDs να λειτουργούν ως το βασικό μέσο για το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές και τους HDD για την αποθήκευση αρχείων.»


«Το 2011, καθώς το SATA 3.0 διαδίδεται ολοένα και περισσότερο, η τεχνολογία SSD θα εξελιχθεί για να αλλάξει τον τρόπο που σχεδιάζονται τα υπολογιστικά συστήματα σε βιομηχανικό περιβάλλον. Η χρήση των νέων SSDs θα επιτρέψει σε κλάδους όπως της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, αλλά και σε συσκευές όπως τα ΑΤΜ και τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV), να επωφεληθούν από τις αυξημένες επιδόσεις, τα χαμηλά failure rates σε σχέση με τους HDD, την αντοχή αλλά και τον αυξημένο κύκλο ζωής του συστήματος.»


Οι προοπτικές του Memory Virtualisation – «Τα τελευταία χρόνια συζητείται αρκετά στον κλάδο της τεχνολογίας το ζήτημα του cloud computing, ωστόσο η πραγματικότητα ποτέ δεν ανταπεξήλθε στις προσδοκίες. Παρά τις εξελίξεις στο λογισμικό SAP και άλλες αντίστοιχες εφαρμογές στην αγορά, θα χρειαστεί επιπλέον ανάπτυξη του bandwidth των data centers και της ασφάλειας δεδομένων πριν γίνει ευρεία η διάδοσή του. Το 2011 θα δούμε μια ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για virtualization, καθώς η εταιρική αγορά συνεχίζει να βλέπει οφέλη με μεγάλα αποτελέσματα και χαμηλό κόστος. Αυτή ακριβώς η άνοδος των virtual servers σημαίνει πως τα κύρια μέρη όπως οι επεξεργαστές και η μνήμη θα είναι στα βασικά ζητούμενα των εταιρειών για ακόμη πιο αποδοτικά μηχανήματα που θα διαχειρίζονται το συνεχώς αυξανόμενο όγκο δεδομένων.»


Το τεχνολογικό άλμα του USB 3.0 – «Το USB 3.0 με μέχρι και δέκα φορές υψηλότερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων σε σχέση με το USB 2.0, αποδεικνύει πως το USB είναι πλέον μια βιώσιμη λύση εξωτερικής αποθήκευσης δεδομένων. Για παράδειγμα, ένας χρήστης που αγοράζει ένα USB drive χωρητικότητας ίσης ή μεγαλύτερης των 64GB, δεν θα το χρειάζεται μόνο για την αντιγραφή μερικών φωτογραφιών. Αντιθέτως, θα το χρησιμοποιεί για το back-up του σκληρού δίσκου, την αντιγραφή ολόκληρου του μουσικού του αρχείου, καθώς και χιλιάδων φωτογραφιών. Θα υπάρξει μία πληθώρα μητρικών που θα προσφέρουν το USB 3.0 ως δεδομένο το 2011, κάτι που θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση των USB 3.0 drives ως το εξωτερικό μέσο αποθήκευσης και backup μεγάλου όγκου δεδομένων.»


O ρόλος του USB – «Με περισσότερα από τρία δισ. App Store downloads φέτος, καθώς και 10 δισ. iTunes downloads, οι χρήστες δημιουργούν, μοιράζονται και καταναλώνουν περισσότερο περιεχόμενο από ποτέ. Καθώς το περιεχόμενο συνεχίζει να αυξάνεται, ο ρόλος των USB θα εξελιχθεί από ένα αποθηκευτικό μέσο, σε ένα ουσιώδες εργαλείο των καταναλωτών για να μεταφέρουν, αποθηκεύουν και να μοιράζονται εύκολα και αξιόπιστα το περιεχόμενο τους – ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.»


Tα tablets και η αποθηκευτική τους ικανότητα – «H αγορά των tablets βρίσκεται σε μία εντυπωσιακή άνοδο, χάρη στην κυκλοφορία του iPad και των αντίστοιχων συσκευών. Αυτές οι έξυπνες συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μία νέα εμπειρία στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο, έχοντας πρόσβαση σε αυτό οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Ο μόνος περιορισμός των διαθέσιμων tablets είναι ο σχετικά μικρός αποθηκευτικός τους χώρος. Αυτός ο περιορισμός ανοίγει νέες προοπτικές για το 2011, καθώς τα προϊόντα Flash θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιπρόσθετες εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης για τα συγκεκριμένα gadgets. Οι καταναλωτές θα αναζητούν τις συσκευές εξωτερικής αποθήκευσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα tablets και θα καλύπτουν τις ανάγκες τους, έχοντας ως προτεραιότητα τις υψηλές ταχύτητες και την ασφάλεια των δεδομένων.»