Η ΕΕΤΤ πέτυχε την Αντιπροεδρία του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.


EETTΚατά τη διάρκεια της 5ης Συνόδου του BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications) που έλαβε χώρα στην πόλη Μπρυζ του Βελγίου στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2010, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Σώματος για το έτος 2011. Η εκλογή του έγινε παμψηφεί από τις 27 Ρυθμιστικές Αρχές όλων των κρατών μελών της ΕΕ που απαρτίζουν το Σώμα, καθώς και από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την Προεδρία του BEREC για το 2011 αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Ολλανδικής Ρυθμιστικής Αρχής.


Το BEREC αποτελεί Ευρωπαϊκό όργανο που συστάθηκε με τον Κανονισμό 1211/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2009. Στόχος του είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της δημιουργίας ενός ενιαίου ρυθμιστικού περιβάλλοντος στα κράτη μέλη. Η ομόφωνη εκλογή της ΕΕΤΤ στην Αντιπροεδρία του BEREC και στην Εκτελεστική Επιτροπή Διοίκησης του οργάνου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας και επιβεβαιώνει τις δυνατότητες που έχουμε ως λαός, όταν εργαζόμαστε με όραμα, συνέπεια και ομαδικότητα. Παράλληλα, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση και ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή από όλους τους εταίρους μας και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ιδιαίτερα σημαντική στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.


Η ΕΕΤΤ, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει, θα ανταποκριθεί στη νέα αυτή πρόκληση και θα συνεχίσει να εργάζεται για τη χάραξη στρατηγικής προς όφελος των καταναλωτών και της αγοράς σε εθνικό και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.