Η Sony ανακοινώνει τη δωρεάν αναβάθμιση του firmware για τις DSLR A900, A850 και της Handycam NEX-VG10E.


dslr-a900Η δωρεάν αναβάθμιση του λογισμικού μνήμης (firmware) βελτιώνει την απόκριση κατά τη λήψη και τις δημιουργικές δυνατότητες των DSLR φωτογραφικών μηχανών πλήρους καρέ 35mm, Α900 και Α850 της Sony. Η αυτόματη εστίαση είναι ταχύτερη και ανταποκρίνεται πιο γρήγορα από ποτέ, χάρη στη βελτίωση του ελέγχου αυτόματης εστίασης (AF) και στον εξυπνότερο τρόπο υπολογισμού της απόστασης των αντικειμένων που βρίσκονται εκτός εστίασης.


Οι δημιουργικές δυνατότητες επεκτείνονται με τη διεύρυνση της περιοχής των τιμών αντιστάθμισης της έκθεσης (exposure value – EV), η οποία από ±3EV ανεβαίνει στο ±5EV. Η επιλεγμένη τιμή αντιστάθμισης εμφανίζεται στo μενού πλοήγησης στην κύρια οθόνη LCD και των δύο φωτογραφικών μηχανών. Αυτή η διευρυμένη ζώνη τιμών αντιστάθμισης της έκθεσης δίνει επιπλέον ελευθερία κατά τη σύνθεση κάδρων με ιδιαίτερα μεγάλη ή μικρή αντίθεση (high-key ή low-key images).


A850 2Το εύρος της οριοθέτησης της έκθεσης (exposure bracketing) έχει επίσης μεγαλώσει από το μέγιστο των 4.0ΕV (τρεις λήψεις με βήμα -2EV, 0EV, +2EV), σε ένα μέγιστο 6.0EV (-3EV, 0EV, +3EV). Το μεγαλύτερο αυτό εύρος παρέχει περισσότερη ευελιξία στις λήψεις πολλαπλών καρέ με διαφορετικές τιμές έκθεσης – για παράδειγμα όταν καταγράφετε εικόνες για τη δημιουργία δυναμικών εφέ HDR (υψηλού δυναμικού εύρους).


Ως επιπλέον βελτίωση, μία νέα επιλογή στο μενού επιτρέπει τη λειτουργία του κλείστρου, ακόμη και όταν στο σώμα της μηχανής δεν βρίσκεται τοποθετημένος κάποιος φακός. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι χρήσιμη για εξειδικευμένες εφαρμογές, όπως η φωτογράφηση ουρανίων σωμάτων, όταν η μηχανή βρίσκεται τοποθετημένη επάνω σε τηλεσκόπιο.


Η τελευταία αναβάθμιση του firmware από τη Sony, είναι διαθέσιμη για δωρεάν download από τους καταχωρημένους κατόχους των φωτογραφικών μηχανών DSLR-Α900 και DSLR-Α850 στη διεύθυνση:
http://support.sony-europe.com/dime/DSLR/dslr.aspx


Handycam® NEX-VG10E
VG10 1Οι κάτοχοι της Handycam® NEX-VG10E μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τη λειτουργία της αυτόματης εστίασης (AF) όταν χρησιμοποιούν τη βιντεοκάμερά τους με μία ευρεία γκάμα εναλλάξιμων προαιρετικών φακών A-mount.


Η δωρεάν αναβάθμιση του λογισμικού μνήμης (firmware), που είναι πλέον διαθέσιμη για download, υποστηρίζει τη λειτουργία της αυτόματης εστίασης (AF) για 14 μοντέλα φακών A-mount SAM και SSM. Η συμβατότητα της NEX-VG10E με τους φακούς A-mount επιτυγχάνεται με τη χρήση του προαιρετικού αντάπτορα LA-EA1, με αναβάθμιση στο δικό του λογισμικό μνήμης (firmware).


Η αναβάθμιση θα χαρίσει σε όσους ασχολούνται με τα γραφικά σε video ομαλή και ακριβέστατη λειτουργία αυτόματης εστίασης (AF) με τη χρήση της οικογένειας φακών A-mount, η οποία περιλαμβάνει τηλεφακούς, φακούς σταθερής εστιακής απόστασης και φακούς zoom από την Sony και την Carl Zeiss.


Η τελευταία αναβάθμιση του firmware από τη Sony, είναι διαθέσιμη για δωρεάν download από τους καταχωρημένους κατόχους της Handycam® NEX-VG10E, στη διεύθυνση: http://support.sonyeurope.com/dime/camcorders/hd/msc/msc.aspx?&m=NEX-VG10E.