Εκτός λειτουργίας ο «Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων», λόγω προβλήματος στο σύστημα ψύξης των γιγάντιων μαγνητών.

Νέο πρόβλημα, αυτή τη φορά σοβαρότερο, παρουσίασε ο «Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων» (LHC) και για την επιδιόρθωσή του θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ερευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN).
H ανωμαλία εμφανίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την επαναλειτουργία του LHC, με την αντικατάσταση ενός μετασχηματιστή που παρουσίασε βλάβη αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκίλις, εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η βασική αιτία φαίνεται να είναι μία ελαττωματική ηλεκτρική σύνδεση ανάμεσα σε δύο μαγνήτες, η οποία πιθανότατα έλιωσε, οδηγώντας σε αστοχία υλικού. Συγκεκριμένα, ένας τόνος υγρού ήλιου, που χρησιμοποιείται ως ψυκτικό υγρό, διέρρευσε μέσα στο κυκλικό τούνελ του LHC και χρειάστηκε να κληθεί η Πυροσβεστική, καθώς η θερμοκρασία άγγιξε τους 100 βαθμούς Κελσίου. Ολόκληρος ο τομέας 34 στη σήραγγα των 27 χιλιομέτρων θα πρέπει τώρα να θερμανθεί για να ξεκινήσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης. Οι μαγνήτες του LHC πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία μόλις 1,6 βαθμούς Κελσίου πάνω από το απόλυτο μηδέν ώστε λειτουργούν σε υπεραγώγιμη κατάσταση και να κατευθύνουν τις δέσμες πρωτονίων που θα κινούνται μέσα στο τούνελ.
Τα πειράματα ίσως επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του μποζόνιου του Χιγκς, ενός θεωρητικού σωματιδίου που εξηγεί γιατί η ύλη έχει μάζα. Ίσως επίσης να ρίξουν φως στη μυστηριώδη σκοτεινή ύλη και τη σκοτεινή ενέργεια και να απαντήσουν στα ερωτήματα για τις επιπλέον διαστάσεις που ίσως κρύβει το Σύμπαν…