Προσωρινά μέτρα αποφάσισε να επιβάλλει η ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ για εμπορική διάθεση μη εγκεκριμένων οικονομικών προγραμμάτων.


EETTΚατόπιν αυτεπάγγελτων ελέγχων και καταγγελιών των εταιρειών HOL A.E. και WIND A.E., η ΕΕΤΤ αποφάσισε στις 29 Νοεμβρίου 2010, μετά από σχετική ακρόαση των μερών, τη λήψη Προσωρινών Μέτρων κατά της εταιρείας ΟΤΕ Α.Ε. για παράνομη εμπορική διάθεση στην αγορά οικονομικών προγραμμάτων χωρίς την προαπαιτούμενη από το νόμο έγκριση της ΕΕΤΤ, γεγονός που συνιστά νέα παραβίαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.


Ειδικότερα, η Απόφαση Προσωρινών Μέτρων της ΕΕΤΤ προβλέπει τα ακόλουθα:


– Απαγορεύει την με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση, προώθηση και διαφήμιση στο κοινό από τον ΟΤΕ των μη εγκεκριμένων από την ΕΕΤΤ και συνεπώς παρανόμως διατεθέντων δύο οικονομικών προγραμμάτων «Conn-X 6+6», καθώς και «Σταθερά και Κινητά 180 (OTE 160+20F2M)», είτε με την ως άνω ονομασία είτε με οποιαδήποτε άλλη εμπορική ονομασία.


– Ορίζει ότι τα Προσωρινά Μέτρα ισχύουν μέχρι την κοινοποίηση στον ΟΤΕ εγκριτικής ή απορριπτικής Απόφασης της ΕΕΤΤ επί των δύο συγκεκριμένων οικονομικών προγραμμάτων.


– Επιβάλλει στην εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων Ευρώ (100.000 €) για έκαστο εκ των δύο προγραμμάτων και για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης προς τα προσωρινά μέτρα.


– Καλεί την εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ να εκθέσει τις απόψεις της επί των προσωρινών μέτρων και να προτείνει μέτρα αποκατάστασης εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση της Απόφασης.


– Ορίζει ότι η παρούσα Απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή από την κοινοποίησή της στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. καθώς και στις εταιρείες HOL A.E., και WIND A.E.