Η Asus και η Intel παρουσιάζουν μια νέα και διευρυμένη εκδοχή της διαδικτυακής κοινότητας WePC.


wepc_home_pageΗ Asus παρουσίασε τη νέα σχεδίαση της διαδικτυακής κοινότητας WePC, η οποία είναι ανοικτή για όσους έχουν πάθος με την τεχνολογία γενικά, και τα προϊόντα Asus με Intel Inside®, ειδικότερα. Το νέο WePC, με ακόμη περισσότερες θεματικές ενότητες, φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο της γέφυρας που θα ενώνει την καινοτομία και την τεχνολογία, με τις ανάγκες των καταναλωτών. Τα μέλη του έχουν, πλέον, περισσότερα μέσα για να εκφράζουν τις ιδέες τους, να έρχονται σε επαφή με άλλα μέλη, αλλά και να κατευθύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων για δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.


Ως μια από τις πρώτες διαδικτυακές κοινότητες, το WePC.com έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη του να συμβάλουν ουσιαστικά στη διαδικασία σχεδιασμού μιας σειράς πρωτοποριακών τεχνολογιών για PC, όπως είναι τα intuitive touchscreen interfaces και τα netbooks που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά. Στην περσινή έκθεση CeBIT, η Asus παρουσίασε πρώτη από όλους τους κατασκευαστές φορητούς υπολογιστές στους οποίους το παραδοσιακό πληκτρολόγιο έχει δώσει τη θέση του σε μια δεύτερη οθόνη αφής (dual-panel concept notebooks), η οποία μπορεί να διαμορφωθεί με βάση τις εκάστοτε ανάγκες του χρήστη. Επίσης, η κοινότητα του WePC προσέφερε σημαντική υποστήριξη στη φάση της ανάπτυξης των νέων συσκευών τύπου pad.


Η κοινότητα περιέχει ειδικές ενότητες, προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των μελών της, όπως για παράδειγμα όσων θεωρούν τον αψεγάδιαστο ήχο απόλυτη προτεραιότητα για ένα σύγχρονο υπολογιστή οικιακής ψυχαγωγίας. Μια άλλη ενότητα είναι αφιερωμένη στους “early adopters”, τους χρήστες που υιοθετούν πρώτοι νέα καινοτόμα προϊόντα, και όσους επιδίδονται συστηματικά στο παράλληλο τρέξιμο πολλών εφαρμογών (multitaskers). Μια τρίτη ενότητα έχει σχεδιαστεί για γονείς οι οποίοι θέλουν να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με το πώς η τεχνολογία επηρεάζει τη ζωή των παιδιών και της οικογένειας τους.


Η νέα διαδικτυακή κοινότητα δίνει στα μέλη της ακόμη περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής, μέσα από διαγωνισμούς και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Παράλληλα, οι φίλοι μας μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν και τη σελίδα του WePC στο Facebook για να συμμετέχουν στη συζήτηση που τους ενδιαφέρει. Τέλος, τα μέλη του WePC που θα ήθελαν μια πιο ενεργή συμμετοχή μπορούν να στείλουν αίτηση ώστε να ενταχθούν σε μια ειδική ομάδα η οποία θα έχει ιδιαίτερο ρόλο και προνόμια, όπως απευθείας πρόσβαση στην ASUS και την Intel, μοναδικές ευκαιρίες δοκιμών συγκεκριμένων προϊόντων, και συμμετοχή σε αποκλειστικές εκδηλώσεις των εταιρειών.


Η κοινότητα WePC δημιουργήθηκε το 2008 μέσα από τη συνεργασία της ASUS, της βραβευμένης εταιρείας με ηγετική παρουσία στο χώρο του σχεδιασμού hardware για PC, και της Intel, της εταιρείας που βρίσκεται στην πρωτοπορία των καινοτομικών εφαρμογών πυριτίου.