Yπογράφει συμφωνία-πλαίσιο €1.178 δις με China Mobile, China Telecom, China Unicom και κερδίζει συμβόλαιο $4 δις με Verizon Wireless.


Alcatel-Lucent logo

Alcatel-Lucent logo

Η Alcatel-Lucent ανακοίνωσε την υπογραφή τριών συμφωνιών-πλαίσιο, συνολικού ύψους 1.178 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την προμήθεια εξοπλισμού δικτύου, εφαρμογών και υπηρεσιών στις εταιρείες China Mobile, China Telecom και China Unicom. Η υπογραφή των συμφωνιών ολοκληρώθηκε, στις 5 Νοεμβρίου 2010, κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Hu Jintao, στο Παρίσι. Την τελετή υπογραφής παρακολούθησαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών, γεγονός που υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία των συμφωνιών αυτών για την εμπορική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Γαλλίας.


Παράλληλα, σε κοινή τους ανακοίνωση η Verizon Wireless και η Alcatel-Lucent ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας, διάρκειας 4 ετών και ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, για την προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών στο πλαίσιο της επέκτασης του δικτύου 3ης γενιάς της Verizon Wireless, αλλά και της κατασκευής του δικτύου 4ης γενιάς (4G/LTE) της εταιρείας. Η Alcatel-Lucent εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές δικτυακών υποδομών της Verizon Wireless και η συμφωνία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την μακροχρόνια σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.


Ειδικότερα για τις συμφωνίες- πλαίσιο με τις κινεζικές εταιρείες επικοινωνιών, η Alcatel-Lucent σημείωσε τα εξής:
• Η αξία της προγραμματικής συμφωνίας με την China Mobile ανέρχεται, περίπου, σε 530 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει την προμήθεια των κορυφαίων λύσεων της Alcatel-Lucent για δίκτυα κινητών επικοινωνιών όπως, μεταξύ άλλων, εξοπλισμό τεχνολογίας GSM και TD-SCDMA, δίκτυα μετάδοσης, IP routers, πλατφόρμες IP Multimedia Subsystem (IMS) και υπηρεσίες ενοποίησης (integration) και συντήρησης.
• Η αξία της προγραμματικής συμφωνίας με την China Telecom ανέρχεται, περίπου, σε 343 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια των κορυφαίων λύσεων της Alcatel-Lucent για ασύρματα δίκτυα τεχνολογίας CDMA, πλατφόρμες οπτικών επικοινωνιών τεχνολογίας (xPON) and DSL, IP routers, εξοπλισμό δικτύων μετάδοσης και εφαρμογές.
• Η αξία της προγραμματικής συμφωνίας με την China Unicom ανέρχεται, περίπου, σε 305 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια των κορυφαίων λύσεων της Alcatel-Lucent για ασύρματα δίκτυα τεχνολογίας WCDMA και GSM, πλατφόρμες οπτικών επικοινωνιών τεχνολογίας (xPON), IP routers, εξοπλισμό δικτύων μετάδοσης, managed services, λύσεις femtocells, εξοπλισμό για τη σύγκλιση των δικτύων τηλεφωνίας, Ίντερνετ και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, καθώς επίσης και εφαρμογές 3G.


Αξιοποιώντας τις κορυφαίες τεχνολογίες και τις λύσεις της Alcatel-Lucent, η China Mobile, η China Telecom και η China Unicom θα είναι σε θέση να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη χωρητικότητα και την απόδοση των δικτύων τους, και να προσφέρουν στους πελάτες τους μια σειρά υπηρεσίες κινητής και σταθερής επικοινωνίας υψηλής ποιότητας.


Όσον αφορά, τώρα, τη συμφωνία με τη Verizon Wireless, η Alcatel-Lucent αναλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού που εκτείνεται στο σύνολο των λύσεων της εταιρείας:
• Ολοκληρωμένα δίκτυα ασύρματης πρόσβασης τεχνολογίας CDMA και LTE,
• δίκτυα μετάδοσης οπτικής και μικροκυματικής τεχνολογίας, καθώς και δίκτυα IP,
• πλήρεις υπηρεσίες ανάπτυξης και ενοποίησης δικτύων.