Το βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας απονεμήθηκε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της MLS, κ. Ιωάννη Καματάκη.


mls-logoΗ βράβευση έλαβε χώρα στα “Βραβεία Επιχειρηματικότητας Κούρος 2010”, που διοργάνωσε η Λέσχη Επιχειρηματικότητας. Η επίσημη τελετή έγινε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με την παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και του επιχειρηματικού κόσμου. Ο κ. Καματάκης παρέλαβε το βραβείο από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.


Τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας Κούρος απονέμονται σε εκπροσώπους του “ευ επιχειρείν” έως 45 ετών, όπως αυτοί αναδεικνύονται από την επιχειρηματική τους διαδρομή. Η επιλογή για το βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας πραγματοποιήθηκε αρχικά από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, ενώ στη συνέχεια ψήφισε ομάδα κριτών, που αποτελείτο από μέλη της Λέσχης και από άλλους επιχειρηματίες και δημοσιογράφους του οικονομικού τύπου. Σημειώνεται ότι για τις τεχνολογικές πρωτιές της η MLS τιμήθηκε το 1998, πρώτη και μόνη Ελληνική εταιρία έως σήμερα, με το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας (European Information Technology Grand Prize).


Στις τεχνολογικές πρωτιές της MLS συμπεριλαμβάνονται το πρώτο ελληνικό Cd-rom, το πρώτο ελληνικό dvd-rom, το πρώτο σύστημα αναγνώρισης φωνής, η πρώτη εφαρμογή αυτόματης μετάφρασης, η πρώτη εφαρμογή πλοήγησης στην ελληνική αγορά, το καινοτομικό σε ό,τι αφορά την ενημέρωση για την κίνηση MLS Destinator LiveTRAFFIC, η διεθνής καινοτομία MLS Talk&Drive για τα συστήματα πλοήγησης και πρόσφατα για τα κινητά τηλέφωνα iPhone της Apple στην ελληνική και γερμανική αγορά.