Η Visa Europe ανακοινώνει τη συνεργασία της με το University College του Δουβλίνου ενάντια στο διαδικτυακό έγκλημα.


Visa CodeSure CardΗ Visa Europe ανακοίνωσε σήμερα μια νέα συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο του University College του Δουβλίνου (UCD – CCI) με αντικείμενο τη διεξαγωγή εγκληματολογικής έρευνας υψηλής τεχνολογίας για οικονομικά και ηλεκτρονικά εγκλήματα. Μέσω αυτής της συνεργασίας, το Κέντρο θα βοηθήσει τη Visa Europe σε εγκληματολογικές έρευνες, θα συμβάλει στην επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών ασφαλείας και θα υποστηρίξει το σχεδιασμό προγραμμάτων κατάρτισης για δικαστές και εισαγγελείς.


Το διαδικτυακό και το οικονομικό έγκλημα με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας αποτελούν νέες προκλήσεις για τις αρχές και τα δικαστικά συστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η σύμπραξη αυτή έπεται της ανάπτυξης ενός Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος του University College με θέμα την έρευνα του διαδικτυακού εγκλήματος. Το Κέντρο θα συνεργαστεί με τη Visa Europe στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών μαθημάτων για δικαστές και εισαγγελείς.


Η Visa Europe διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις με τις δικαστικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση της απάτης. Η συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο εξασφαλίζει ότι η Visa Europe θα συνεχίσει να ηγείται των προσπαθειών του κλάδου για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εγκλήματος.