Βράβευση της Intelen από την Λέσχη Επιχειρηματικότητας και έναρξη καινοτόμου Smart metering έργου σε σχολεία.


intelen_logoΣε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας και με την παρουσία 700 περίπου καλεσμένων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, ο Βασίλης Νικολόπουλος, ιδρυτής και Chief Innovation Officer της start-up εταιρίας Intelen, έλαβε το Βραβείο «Πράσινης Επιχειρηματικότητας 2010 (Green Dreams)».


Το βραβείο απονεμήθηκε από τον αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο της Eurobank, κ. Νίκο Καραμούζη, στα πλαίσια των Βραβείων ΚΟΥΡΟΣ 2010 της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Ο διαγωνισμός Green Dreams πραγματοποιείται από το Alba Business School και την Λέσχη Επιχειρηματικότητας και φέτος βραβεύθηκαν πράσινες ιδέες των τελευταίων 3 χρόνων που έχουν γίνει επιτυχημένες επιχειρηματικές εφαρμογές.


Ο Βασίλης Νικολόπουλος, στον ευχαριστήριο λόγο του, τόνισε ότι οι νέοι επιχειρηματίες στην σημερινή Ελλάδα χρειάζονται την υποστήριξη του Κράτους και της Κυβέρνησης για να κάνουν τα σχέδιά τους και τις ιδέες τους πράξη, μέσα σε ένα δύσκολο και αρνητικό περιβάλλον το οποίο δεν ευνοεί την καινοτομία και την πραγματοποίηση επενδύσεων σε νέες start-ups (seed/angel). Επίσης, ανακοίνωσε ότι η Intelen θα βρίσκεται στις ΗΠΑ – California αρχές του νέου έτους, για συναντήσεις με Αμερικανικά επενδυτικά funds και συζητήσεις για την έναρξη συνεργασιών και εμπορικών εργασιών σε θέματα ενεργειακής πληροφορικής, smart grids και smart metering.


Τέλος, η εταιρία ανακοίνωσε και την συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Η Δύναμη του Δέκα – The power of Ten» το οποίο γίνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και αφορά μία καινοτόμο δράση εγκατάστασης έξυπνων ενεργειακών μετρητών σε 10 σχολεία της Αττικής, για την μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων κατά 10%. Η πρόοδος του κάθε σχολείου θα καταγράφεται, αναλύεται και αξιολογείται σε πραγματικό χρόνο από το καινοτόμο ενεργειακό πληροφοριακό σύστημα της Intelen (Energy Analytics 2.0) και από ‘έξυπνους’ Web μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας που θα εγκατασταθούν στα σχολεία. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα εφαρμοσθούν και αρκετές καινοτομίες σε θέματα metering και ανάλυσης ενεργειακών δεδομένων, με την χρήση Web 2.0 τεχνολογιών και social energy networks. Κάθε εβδομάδα το top-10 ranking των σχολείων, βάσει της ενεργειακής τους κατανάλωσης, θα ανακοινώνεται στα media με σκοπό τον παραδειγματισμό και την αύξηση της ενεργειακής ευαισθητοποίησης.