Το British Council ανακοινώνει την έναρξη του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος “H Δύναμη του 10”.


British CouncilΤο πρόγραμμα απευθύνεται σε 10 σχολεία της Αθήνας και έχει ως στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα εξοικονόμησης και ορθολογικής χρήσης της ενέργειας, αλλά και να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναλάβουν πρωτοβουλία και να μειώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα του σχολείου τους κατά 10% σε διάστημα 10 εβδομάδων.


Η πρόοδος του κάθε σχολείου θα καταγράφεται, αναλύεται και αξιολογείται σε πραγματικό χρόνο από ένα καινοτόμο ενεργειακό πληροφοριακό σύστημα, από ‘έξυπνους’ μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας που θα εγκατασταθούν στα σχολεία, αλλά και από ενεργειακά social media.


Στο τέλος των 10 εβδομάδων, το σχολείο που θα πετύχει την καλύτερη ενεργειακή επίδοση και την πιο ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος θα αναδειχθεί σε πρωταθλητή. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία Intelen, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Ιπποκράτης 2500 χρόνια, την Αction Aid Ελλάς και την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, ενώ υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Νεολαίας, Πρόγραμμα ΕΕ Νέα Γενιά σε Δράση, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Η “Δύναμη του 10” έχει εμπνευστεί από το πρόγραμμα Challenge Europe και τους Συνηγόρους του Κλίματος, μια πρωτοβουλία του British Council που φέρνει κοντά δραστήριους νέους από 15 χώρες της Ευρώπης που αναζητούν καινοτόμες λύσεις και δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές των σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά από διαδραστικά εργαστήρια που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν γνώσεις και να αναλάβουν δράση σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης της ενέργειας και βιώσιμου τρόπου ζωής, αλλά και γενικότερα σε καίρια ζητήματα κλιματικής αλλαγής.


Εάν θέλετε το σχολείο σας να γίνει ένα από τα 10 που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Η Δύναμη του 10”, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.britishcouncil.org/gr/greece-science-challenge-europe-the-power-of-10.htm για να κατεβάσετε τον Οδηγό Συμμετοχής και την Αίτηση Συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η Λήξη της υποβολής αιτήσεων είναι η 30η Νοεμβρίου 2010.