Η Acer εισάγει τις έννοιες clear.fi και alive, τις πλατφόρμες επόμενης γενιάς που αφορούν στην απόλαυση ψηφιακού περιεχομένου.


Acer logoΜε ένα μέσο ποσοστό ετήσιας ανάπτυξης 60%, η ποσότητα πληροφοριών και του ψηφιακού περιεχομένου κάθε άλλο παρά μειώνεται: στην πραγματικότητα, το μέγεθος του ψηφιακού κόσμου αναμένεται να διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες.


Κατά συνέπεια, ο αριθμός και η ποικιλία των συσκευών που θα είναι ικανές να κάνουν χρήση αυτού του περιεχομένου θα σημειώσουν παρόμοια αύξηση. Αυτές οι συσκευές μπορούν να είναι εννοιολογικά διαφορετικές, αλλά θα σχεδιαστούν με τον ίδιο στόχο: να ενισχύσουν την αλληλεπίδραση μεταξύ του χρήστη και της μηχανής, μεταξύ του περιεχομένου και της συσκευής.


Η παγκόσμια κλίμακα, η ποικιλομορφία και η αφθονία αυτού του νέου τοπίου που διαμορφώνεται, έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης των χρηστών σχετικά με την διαθεσιμότητα του περιεχομένου. Με μία τόσο μεγάλη προσφορά, οι χρήστες αναμένουν τώρα να ελέγξουν και να διαμορφώσουν τη ροή των μέσων και των πληροφοριών στις ζωές τους, επιλέγοντας πλέον μόνο το μέσον που θέλουν, όταν το θέλουν, και όπου το θέλουν.


Συγχρόνως, οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες μέσων για να ανταποκριθούν, να αναμείξουν ή και να διαπραγματευτούν το υπάρχον περιεχόμενο. Αυτή η ψηφιακή ελευθερία οδηγεί στην ανάπτυξη των ανόμοιων ηλεκτρονικών συσκευών. Όπως κάθε εμπειρία χρηστών, έτσι και το φορμάτ των μέσων που θα απολαμβάνουν θα πρέπει να είναι μία μοναδική και εξ ολοκλήρου προσωπική εμπειρία, η οποία να ακολουθείται από την χρησιμοποιούμενη συσκευή, η οποία με τη σειρά της θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί ειδικά για την λειτουργία που έχει επιλεγεί. Όσο πιο μοναδική η εμπειρία των χρηστών, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για τα συγκεκριμένα προϊόντα, που αφήνουν πλέον πολύ λίγο χώρο για επικάλυψη στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων.


Για αυτόν τον λόγο η Acer παρουσιάζει τη νέα σειρά smartphone και tablets, όπου τα tablets αποτελούν την πραγματική γέφυρα μεταξύ αυτών των δύο κόσμων. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες απολαμβάνουν κάθε φορά το περιεχόμενο. Με την Clear.fi η Acer επαναπροσδιορίζει τη δημιουργία περιεχομένου. Αναπτύσσει πλέον μία καινοτόμα πλατφόρμα ανταλλαγής και χρήσης περιεχομένου μεταξύ των συσκευών της σε πραγματικό χρόνο.


Ταυτόχρονα, η Acer ανέπτυξε επίσης το alive – ένα κατάστημα επόμενης γενιάς- ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των υπηρεσιών και λύσεων που προσφέρει από όλα τα εμπορικά σήματα του ομίλου Acer, με την προσθήκη περιεχομένου και με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο.


Τέλος, Acer έχει ενισχύσει επίσης το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της με υπολογιστές tablets, αλλά και το νέο ICONIA touchbook, που προσφέρουν στους χρήστες μια προσωποποιημένη και μοναδική εμπειρία.