Η Aircel, πάροχος κινητής στην Ινδία ανέθεσε στην Ericsson την υλοποίηση ενός δικτύου 3G/HSPA σε έξι γεωγραφικές περιοχές.


ericsson-logoΟι συγκεκριμένες περιοχές εξυπηρετούν σήμερα περισσότερους από 100 εκατομμύρια συνδρομητές και η Ericsson θα αποτελεί το σημαντικότερο συνεργάτη της Aircel στην υλοποίηση υπηρεσιών 3G. Η Aircel θα προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες, όπως video κλήσεις, mobile broadband, mobile TV, video on demand, download μουσικής, video tones, instant messaging και online gaming.


Για πολλούς ανθρώπους, η ευρυζωνικότητα δεν είναι πλέον πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα στην καθημερινή ζωή, για επαγγελματικούς λόγους, διαχείριση του νοικοκυριού αλλά και διασκέδαση. Με τον ίδιο τρόπο, το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει βασικό εργαλείο επικοινωνίας για περίπου 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Σε συνδυασμό με το mobile broadband, προσφέρει νέους τρόπους επικοινωνίας, πρόσβασης σε ποικίλες υπηρεσίες και εργασίας σε κίνηση.


Ο Sandip Das, CEO της Maxis σχολιάζει: “Η Ericsson και η Maxis έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας σε υποδομές που ξεκίνησε με το 2G, προχώρησε στο 3G και πιθανότατα θα επεκταθεί και σε μελλοντικές τεχνολογίες και σε άλλες θυγατρικές μας εταιρείες σε Μαλαισία, Ινδία, Ινδονησία και Σρι Λάνκα. Τους σεβόμαστε και προσβλέπουμε στην συνεχή υποστήριξή τους στη δέσμευση του ομίλου μας για προσφορά δικτύων υψηλής ποιότητας και εξελιγμένων υπηρεσιών στους πελάτες μας”.


Βάσει της συμφωνίας με την Aircel, η Ericsson θα προσφέρει εξοπλισμό για δίκτυο κορμού, ραδιοπρόσβαση και μεταφορά δεδομένων καθώς και σχετικές υπηρεσίες, όπως λειτουργία του δικτύου, τεχνολογία δικτύου, συμβουλευτικές υπηρεσίες, βελτιστοποίηση ραδιοδικτύου και υπηρεσίες υποστήριξης. Το δίκτυο mobile broadband θα περιλαμβάνει τον τελευταίας τεχνολογίας multi-standard ραδιοσταθμό βάσης, RBS6000 και τον MSC Server Blade Cluster, οι οποίοι θα αυξήσουν δραστικά τη χωρητικότητα του δικτύου και θα το εξελίξουν σε δίκτυο IP. Το έργο θα υλοποιηθεί μεταξύ 2010 και 2012. Η Aircel και η Ericsson πραγματοποίησαν τις πρώτες επιτυχημένες κλήσεις 3G σε Chennai και Coimbatore.


Οι έξι περιοχές εξυπηρέτησης της Aircel, στις οποίες θα λειτουργήσει το δίκτυο 3G της Ericsson είναι: Tamil Nadu Bihar, Orissa, Jammu Kashmir, North East και Assam.