Τρεις τράπεζες στο πλευρό της Altec, με σκοπό τη διάσωση της μητρικής εταιρείας, καθώς η Altec Telecoms δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση…

Έπειτα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις η Altec αποδέχθηκε το σχέδιο των 3 τραπεζών (Εθνική, Eurobank, Πειραιώς) για την έκτακτη χρηματοδότησή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο προβλέπει χρηματοδότηση με περίπου 10 εκατ. ευρώ με προσωπική εγγύηση του κ. Θ. Αθανασούλη, αναστολή καταβολής όλων των οφειλομένων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2009 στις τράπεζες και την κατάρτιση μελέτης από σύμβουλο κοινής αποδοχής για τις επιπτώσεις που υπάρχουν στην Altec από την εικόνα της θυγατρικής της, Altec Telecoms.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενδέχεται στο μέλλον να υπάρξει και σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης με μετοχοποίηση μέρους του δανεισμού, γεγονός που θα καταστήσει τις τράπεζες, μετόχους στην εταιρεία. Επίσης, τις προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί στα δικαστήρια αίτηση να ανοίξει η διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της Altec Telecoms.
Όπως όλα δείχνουν βασικό μέλημα της διοίκησης είναι η διάσωση της μητρικής εταιρείας, καθώς η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την Altec Telecoms (διακοπή κυκλωμάτων από τον ΟΤΕ, διαρροή πελατών κ.ά.) δεν είναι αναστρέψιμη.