37 βραβεία καινοτομίας CES 2011 απέσπασε συνολικά η Samsung Electronics στο πλαίσιο των βραβείων Consumer Electronics Show.


samsung_logoΑξίζει να σημειωθεί πως δύο προϊόντα της εταιρείας διακρίθηκαν με τον τίτλο «Best of Innovation» και 6 προϊόντα με το βραβείο «Eco-Design». Κατά τα τρία τελευταία χρόνια η Samsung Electronics έχει αποσπάσει στη διοργάνωση CES περισσότερα από 100 Βραβεία (23 το 2009, 46 το 2008). Το 2010 διακρίθηκε με 2 βραβεία για τηλεοράσεις, 9 για Blu-ray players, συστήματα home theater, μία ψηφιακή κάμερα και φακούς κάμερας, 5 για κινητά τηλέφωνα, 1 για δίσκο SSD, 3 για οθόνες 3D, 1 για projector 3D και 2 για mobile PCs.


Επιπλέον, η εταιρία απέσπασε 6 Βραβεία για τον οικολογικό σχεδιασμό δύο οικιακών συσκευών, μίας οθόνης LED, προϊόντα της κατηγορίας ημιαγωγών, καθώς και των πάνελ. Όλα τα βραβευμένα προϊόντα Samsung θα εκτίθενται κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης CES 2011, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 9 Ιανουαρίου 2011 στο Λας Βέγκας.


Τα βραβεία καινοτομίας CES απονέμονται κάθε χρόνο κατόπιν αξιολόγησης που πραγματοποιεί ειδική ανεξάρτητη επιτροπή, που απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες σχεδιαστές και μηχανικούς του κλάδου τεχνολογίας, καθώς και εκπροσώπους των ΜΜΕ. Σκοπός της επιτροπής είναι να αναδείξει από 36 κατηγορίες ηλεκτρονικών προϊόντων που απευθύνονται σε καταναλωτές, εκείνα που ξεχωρίζουν για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την τεχνολογία αιχμής που διαθέτουν.


Αναλυτικότερα, μερικά από τα προϊόντα που απέσπασαν βραβεία είναι:
– Η νέα ψηφιακή κάμερα Samsung NX100 συνδυάζει την επαγγελματική απόδοση και την ποιότητα εικόνας μίας μηχανής DSLR με την ευκολία μίας point-and-shoot compact κάμερας.
– Οι πρώτοι παγκοσμίως «έξυπνοι» φακοί NX 20-50mm, που χρησιμοποιούν τη λειτουργία i-Function, προσφέρουν τη δυνατότητα λήψης της τέλειας εικόνας με ευκολία σε κάθε χρήστη.
– Το υψηλής αισθητικής Samsung HT-C9950W 3D Blu-ray home theater διαθέτει δυνατότητα γρήγορης φόρτωσης του δίσκου και έξυπνη ρύθμιση της έντασης του ήχου.
– Στην κατηγορία των κινητών τηλεφώνων, το Samsung Craft™ καθώς και τρία μοντέλα: Vibrant™, Captivate ™ και Epic™ 4G από τη σειρά smartphones Galaxy S™.
– Ο δίσκος SSD 512GB της Samsung προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και αξιοπιστία, με σαφώς μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, χάρη στην υποστήριξη 3.0 Gbps SATA interface και 30nm-class. Επίσης, ο SSD 512GB διαθέτει NAND flash chips των 32 gigabit και βασίζεται στην τεχνολογία DDR NAND. Ο SSD μπορεί να διαβάσει και να γράψει δεδομένα με ταχύτητες που αγγίζουν τα 250 και 220MB/s αντίστοιχα, τρεις φορές ταχύτερα από ένα κοινό σκληρό δίσκο για notebook.


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας PlanetFirst™ της εταιρείας, που στόχο έχει να αποτελέσει μέχρι το 2013 μία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες, η Samsung σκοπεύει να αναπτύξει φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και να κατασκευάσει «πράσινα» εργοστάσια παραγωγής. Στην πρόσφατη προσπάθειά της να υποστηρίξει αυτή τη δέσμευση η Samsung απέσπασε 6 Βραβεία CES Eco-Design, τα περισσότερα βραβεία που έχει ποτέ παραλάβει.


Μερικά από τα βραβευμένα της προϊόντα είναι αναλυτικότερα τα εξής:
– Η 2-sided 3D LED πάνελ της Samsung 55 ιντσών με οπίσθιο φωτισμό Edge (σχεδιασμένη για να υποστηρίζει γυαλιά 3D), η οποία χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία μείωσης της έντασης, καταναλώνοντας μέχρι και 52% λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές CCFL LCD του ίδιου μεγέθους. Το πάνελ φωτισμού Edge διαθέτει LEDs στην αριστερή και δεξιά άκρη ως μοναδικές πηγές φωτός, και περιλαμβάνει την μοναδική τεχνολογία Auto Motion Plus 240Hz για την ελαχιστοποίηση της παραμόρφωσης της εικόνας. Παράλληλα, αποτελεί ένα οικολογικό προϊόν που συμμορφώνεται με την οδηγία RoHS, και δεν περιέχει PVC, αρσενικό και υδράργυρο.
– Η Samsung 32 gigabyte Green DDR3 RDIMM είναι η μοναδική μνήμη στην αγορά με τόσο υψηλή πυκνότητα, που μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των προηγμένων συστημάτων server για υψηλή πυκνότητα και υψηλές αποδόσεις με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Εξοπλισμένη με 36 dual-die 40 νανομέτρων- class 4Gb DDR3 chips, η υψηλής απόδοσης 32GB RDIMM μπορεί να λειτουργήσει σε 1.066 Mbps (max), ενώ παράλληλα παρέχει πάνω από 83% εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τις μνήμες DDR2.
– Ο Samsung F4EG είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον σκληρός δίσκος για επιτραπέζιους υπολογιστές. Με την υψηλότερη πυκνότητα στον κόσμο, ο EcoGreen™ F4 διαθέτει 2-terabyte (TB) χωρητικότητα (667GB ανά δίσκο) και μπορεί να αποθηκεύσει 880 ώρες DVD video ή 500.000 τραγούδια σε μορφή MP3. Ο τριών-δίσκων Samsung F4EG παρέχει μέχρι 19% καλύτερες επιδόσεις και έως 23% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα προηγούμενα μοντέλα τεσσάρων-δίσκων σε κατάσταση αναμονής.
– Το βραβευμένο για οικολογικό σχεδιασμό πλυντήριο ρούχων Samsung WF520 Front-Loader συνδυάζει ενεργειακή απόδοση με υψηλές επιδόσεις.