Η Vivotek ανακοινώνει την κατάκτηση διάκρισης για τη δικτυακή της κάμερα IP8161, αλλά και τη διάθεση εφαρμογής παρακολούθησης μέσω iPhone, iPod & iPad.


vivotekΣχεδόν ταυτόχρονα με την πρόσφατη ανακοίνωση της εφαρμογής Vivotek Live Viewer Lite, η κάμερα Vivotek IP8161 διακρινόταν μεταξύ των κορυφαίων προϊόντων IT για το 2010. Η αξιολόγηση της IP8161 ως κορυφαίο ΙΤ προϊόν δημοσιεύθηκε από το PC3 Corporate, ένα ευρέως γνωστό περιοδικό, το οποίο συμβουλεύονται επαγγελματίες μηχανογράφοι και στελέχη επιχειρήσεων, πριν την τελική επιλογή αγοράς τους.


Στη συγκεκριμένη έκδοση, οι συντάκτες εκθειάζουν την IP8161 για την εξαιρετική ποιότητα της εικόνας της, που οφείλεται στον αισθητήρα 2-megapixel που ενσωματώνει, αλλά και για την υποστήριξη του πρωτοκόλλου H.264 που προσφέρει. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι η IP8161 υπερτερεί των παραδοσιακών αναλογικών CCTV καμερών στις περισσότερες εφαρμογές, ενώ διαφοροποιείται περαιτέρω λόγω του πλήθους των προηγμένων χαρακτηριστικών που διαθέτει.


banner_127_20101110Όσον αφορά στη νέα εφαρμογή Live Viewer Lite για τις κάμερες της Vivotek, αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί ένα εύχρηστο και απλό εργαλείο απομακρυσμένης παρακολούθησης, που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί μέχρι και 8 καναλια video ταυτόχρονα. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για iPhone, iPod touch και iPad και διατίθεται δωρεάν στο iTunes App Store.


Ο χρήστης μπορεί με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη να προβάλει σε πλήρες πλάνο την εικόνα που τον ενδιαφέρει, ενώ μπορεί με μια κίνηση προς τα μέσα και προς τα έξω να κινήσει οποιαδήποτε PTZ κάμερα δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα ή να κάνει ζούμ (λειτουργία e-PTZ) για την παρακολούθηση των καμερών VIVOTEK εν κινήσει. Αυτή η έκδοση υποστηρίζει όλες τις δικτυακές κάμερες σειρών 7000 και 8000 της VIVOTEK (μόνο MJPEG mode) και λειτουργεί είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω 3G.


Επίσημος αντιπρόσωπος της Vivotek στην Ελλάδα από το 2004 είναι η Lexis Πληροφορική Α.Ε. (www.lexis.gr).