Οι εταιρείες Intel, Microsoft Corp. και NEC Corporation προχωρούν σε στρατηγική συμμαχία με σκοπό την παροχή λύσεων ψηφιακής σήμανσης.


intel logoΗ συγκεκριμένη συνεργασία θα έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή μιας προηγμένης πλατφόρμας ψηφιακής σήμανσης, η οποία θα καλύπτει την ανάγκη τόσο των παραδοσιακών, όσο και των διαδικτυακών εμπορικών καταστημάτων, για μια σύγχρονη τεχνολογία που θα υποστηρίζει εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης, εξασφαλίζοντας μεγάλη αξιοπιστία, υψηλές επιδόσεις, έξυπνη και ευέλικτη διαχείριση.


Τον Ιανουάριο του 2010, η Intel και η Microsoft ανακοινώνουν μια στρατηγική συμμαχία για την ανάπτυξη και την προώθηση μιας πλατφόρμας, ειδικά πιστοποιημένης για την εκτέλεση έξυπνων εφαρμογών ψηφιακής σήμανσης. Παράλληλα, η NEC αναλαμβάνει τη λειτουργική ενοποίηση των διαφόρων λύσεων και υπηρεσιών με την πλατφόρμα ψηφιακής σήμανσης, βασιζόμενη στους επεξεργαστές Intel® Core™ i5/i7 και το σύστημα Windows Embedded Standard 7. Από τότε μέχρι σήμερα, οι τρεις εταιρείες προχώρησαν σε συζητήσεις σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς της ανάπτυξης hardware και software, της συστημικής ενοποίησης και της παροχής υπηρεσιών.


Η ένταξη της NEC στη συγκεκριμένη συμμαχία βοηθά να προωθηθεί ακόμη καλύτερα η έννοια της έξυπνης ψηφιακής σήμανσης (intelligent digital signage) και να σχεδιαστούν τα προϊόντα της επόμενης γενιάς όσον αφορά τις σχετικές εφαρμογές. Στα παραπάνω περιλαμβάνεται και μια στρατηγική συνεργασία σε σχέση με το cloud computing, η οποία αποσκοπεί στον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των NEC, Intel και Microsoft.


Τα βασικά στοιχεία αυτής της πρότασης συνεργασίας έχουν ως εξής:


1. Αναπτύσσονται από κοινού νέες οθόνες και συσκευές ελέγχου με βάση την αρχιτεκτονική της Intel®
Η NEC θα εμπλουτίσει τη γκάμα των προϊόντων της, προσθέτοντας μια νέα μονάδα ελέγχου, και μια οθόνη η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης με βάση τα Open Pluggable Specification (OPS), τις εξειδικευμένες προδιαγραφές της Intel για το σχεδιασμό και την κατασκευή ψηφιακών πινακίδων (digital signs). Τα προϊόντα αυτά θα βοηθήσουν να αναπτυχθούν πολύ αξιόπιστες λύσεις υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους για εφαρμογές ψηφιακών ενημερωτικών πινακίδων.


2. Αναπτύσσονται από κοινού εφαρμογές λογισμικού βασισμένες στην τεχνολογία Windows Embedded Standard 7
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας οι τρεις εταιρείες χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη τεχνολογική καινοτομία της Microsoft, το λειτουργικό Windows Embedded Standard 7, το οποίο, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει τις λειτουργίες Windows Presentation Foundation, Windows Touch και Windows Flip 3D navigation για τη δημιουργία προηγμένων interfaces (multigesture touch) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε context-aware εφαρμογές. Συνδεσιμότητα μέσω του Configuration Manager που διαθέτει το Microsoft System Center. Έξυπνη διαχείριση της κατανάλωσης μέσω ειδικά σχεδιασμένων APIs.


3. Προσφέρονται λύσεις για τη μέτρηση του κοινού (Audience Measurement)
Η NEC θα βελτιώσει τις λύσεις που υπάρχουν αναφορικά με την τεχνολογία εξακρίβωσης της ηλικίας και του φύλου των χρηστών (age and gender recognition technology). Η χρησιμοποίηση ειδικού λογισμικού business intelligence μέσα από τον SQL Server 2008 R2 της Microsoft εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τη δημιουργία οπτικής ανάλυσης των δεδομένων που συλλέγονται. Οι επεξεργαστές Intel® Core™ i5/i7, σε συνδυασμό με την τεχνολογία Windows Embedded Standard 7 δίνουν τη δυνατότητα στην NEC να κατασκευάσει έναν controller ο οποίος μπορεί να συνδυάσει σε μία μόνο πλακέτα τον έλεγχο του λογισμικού ψηφιακής σήμανσης και του λογισμικού μέτρησης του κοινού (audience measurement software).


4. Εξασφαλίζεται καλύτερη διαχείριση των συσκευών από τη NEC
Νέες λειτουργίες διαχείρισης μέσω της τεχνολογίας Intel® Active Management, που επιτρέπουν τον εξ αποστάσεως έλεγχο της λειτουργίας (power management) και την αναβάθμιση του λογισμικού σε οθόνες και συσκευές ελέγχου. Νέο αποτελεσματικό σύστημα για την online διαχείριση των controller, την αναβάθμιση του λειτουργικού και των εφαρμογών, τη διαχείριση των πόρων και άλλες ανάλογες λειτουργίες.


Τα νέα προϊόντα και οι εφαρμογές που θα προκύψουν από τη συμμαχία αυτή παρουσιάστηκαν στην “iExpo 2010”, την έκθεση της NEC που διοργανώθηκε στις 11 Νοεμβρίου στο Τόκυο.