Οι μετοχές της Performance Technologies κάνουν σήμερα την πρώτη εμφάνισή τους στην Eναλλακτική Aγορά του Xρηματιστηρίου Aθηνών (ΕΝΑ).

H είσοδος θεσμικού ή στρατηγικού επενδυτή μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί έναν από τους άμεσους στόχους της διοίκησης της εταιρείας. «Bρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις χωρίς, όμως, να έχουμε ακόμη καταλήξει» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, διευθύνων σύμβουλος της Performance Technologies, η οικογένεια του οποίου είναι ο κύριος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό περίπου 67%.
«Στόχος της εισαγωγής είναι η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων προκειμένου να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας» συμπληρώνει ο κ. Παπαϊωάννου, προσθέτοντας ότι το επενδυτικό πλάνο για την επόμενη διετία είναι της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στο κομμάτι της ανάπτυξης νέων δραστηριοτήτων, όπως αυτή της Bronet (παροχή υπηρεσιών πληροφορικής μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων) και στην επέκταση στο εξωτερικό, με την Performance να έχει υλοποιήσει έργα σε Bουλγαρία, Pουμανία και Aλβανία, ενώ διαθέτει γραφεία στην Kύπρο και τη Σόφια.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει είτε υπάρξει είτε όχι θετική κατάληξη στις συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, καθώς αυτή είναι η απόφαση όλων των μετόχων της εταιρείας, στους οποίους περιλαμβάνεται και η Attika Ventures, με ποσοστό 10%.
H πρόθεση των υπαρχόντων μετόχων είναι να παραμείνουν στη Performance τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, καθώς η εταιρεία κινείται σε τομείς που παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη.
Tα τελευταία χρόνια, ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης ήταν στο 26% και η φετινή χρονιά θα κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου.