Η Cyta ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Alcatel-Lucent για να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην αγορά του IPTV.


cytaΗ λύση που προσφέρει η Alcatel-Lucent θα ωφελήσει άμεσα τους πελάτες της CYTA, καθώς θα τους δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε προηγμένες υπηρεσίες multimedia, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η διαδραστική τηλεόραση, η ετεροχρονισμένη λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων (time shifted TV), η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV), και τα games on demand. Παράλληλα, θα δώσει νέα ώθηση στις υπάρχουσες υπηρεσίες, όπως το Pay-per-View, το PVR (client & Network), η ψηφιακή μετάδοση DVB-T, οι υπηρεσίες αυτόματης ενημέρωσης (information push) και τα Mosaics.


Η πλατφόρμα διαδραστικής τηλεόρασης MiViewTV της Alcatel-Lucent, εξασφαλίζει πρόσθετα οφέλη και για τον πάροχο, δεδομένου ότι καθιστά τη δημιουργία και την παροχή νέων υπηρεσιών ευκολότερη και πιο αποτελεσματική. Έτσι, η CYTA θα μπορεί πλέον να παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες, χάρη στις προηγμένες δυνατότητες multi-screen, μάρκετινγκ και διαφήμισης τις οποίες διαθέτει η πλατφόρμα MiViewTV. Επίσης, η συγκεκριμένη λύση προσφέρει πολλά εργαλεία για το διαχωρισμό των υπηρεσιών ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας πελατών, για τη μέτρηση της θεαματικότητας, για τη διαχείριση διαφημιστικών εκστρατειών, και για τη μέτρηση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.


Η Alcatel-Lucent θα εγκαταστήσει τη νέα πλατφόρμα με την ελάχιστη δυνατή διακοπή των υπηρεσιών που ήδη προσφέρει η CYTA στους συνδρομητές της. Επίσης, η Alcatel-Lucent θα αναλάβει τη συνολική ευθύνη για την αναβάθμιση των υπηρεσιών multimedia της CYTA μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων υπηρεσιών, στις οποίες περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός του δικτύου, η εγκατάσταση και η λειτουργική ενοποίηση με τις υφιστάμενες υποδομές, η συντήρηση, η εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού και η υποστήριξη της λειτουργίας του νέου εξοπλισμού.